imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

De crew


Paul van der Linden
(geboren te Dordrecht 1962)

Paul is de schipper van de Full Circle. Zeilen is Paul met de paplepel ingegoten.paul Samen met zijn broer Hans maakte hij op jonge leeftijd tochten over het IJsselmeer en de Waddenzee. Later voer hij veel met een houten Valkje dat bij zijn huis aan de steiger lag.

Zo’n 15 jaar geleden is Paul begonnen als zeezeilinstructeur bij De Zeezeilers van Marken. In zijn jaren bij De Zeezeilers heeft hij zijn vaargebied uitgebreid van Nederland naar Europa; Bretagne, Ierland, Schotland, Engeland, Kanaaleilanden en Scandinavië. In 2007 heeft Paul de oversteek over de Atlantische Oceaan gemaakt: van Las Palmas naar St. Lucia met de ARC, en later met de Full Circle uiteraard.

Ondertussen heeft de Full Circle al aardig wat mijlen afgelegd. Ruim 40.000! Dit jaar vaart de Full Circle terug naar het Caribisch gebied en is de wereld rond gezeild!

Paul heeft een achtergrond in de marketing en is 8 jaar docent Marketing en Strategie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden geweest. Daarvoor was hij een aantal jaren werkzaam als marketingmanager bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken en Dr. Oetker.

Monique Knijnenburg (geboren te Rijswijk 1962)

moniqueMonique is de co-schipper, matroos, stuurvrouw en kokkin van de Full Circle.
Al heel haar leven heeft ze wat met water. Zo’n 15 jaar geleden is de vonk naar het zeilen pas echt goed overgeslagen.

Na een aantal jaren op het Marker- en IJsselmeer, heeft Monique samen met Paul het ruime sop gekozen. Inmiddels kennen Ierland, Engeland, de Kanaaleilanden, de Middellandse zee, Bretagne, het Oslofjord en de Carieb geen geheimen meer voor haar. Bij de Zeezeilers van Marken heeft ze een flink aantal zeilcursussen gevolgd.

Monique heeft een achtergrond in Hospitality. Na de Hotelschool heeft ze 2 jaar in een hotel in Zwitserland gewerkt. In haar jaren als stewardess op de vele intercontinentale vluchten van de KLM heeft ze al veel van de wereld gezien. En ook toen zij in andere functies bij de luchtvaartmaatschappij werkte, bezocht zij vele uithoeken van de wereld.

mnieklogo
Voor het vertrek van de Full Circle runde Monique haar eigen bedrijfje MNIEKOOKT. Ze gaf kookworkshops, kookte bij mensen thuis en verzorgde hapjes, snacks, tapas en fingerfood voor speciale gelegenheden. Ervaring die ook aan boord van de Full Circle goed van pas komt.

Monique ziet deze wereldreis als een waanzinnig mooie ervaring. Onderweg doet ze culturele en culinaire ontdekkingen! Het is heerlijk om de wereld met z'n mooie mensen vanaf het water de wereld te ontdekken.