imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle is aangekomen in Zuid Afrika
Begin oktober is de Full Circle aangekomen in de zeer gastvrije Zululand Yacht Club in Richards Bay in Zuid Afrika. Bij het schrijven van deze nieuwsbrief hebben we al een paar uitstapjes gemaakt naar diverse wildparken en de Drakensbergen. Wauw, wat een prachtig land is dit.

De oversteek was niet gemakkelijk, een van de moeilijkste van onze wereldomzeiling. Lees de blog over dit traject! Ook de rest van de Zuid Afrikaanse kust zien we als een enorme uitdaging met de harde Agulhusstroom in ons kielzog!


Terugkijkend op de Indische Oceaan
De periode op de Indische Oceaan is zeer afwisselend geweest. De diverse eilanden zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Het groene prachtige eiland Sri Lanka, het zeer uitgestrekte atollengebied van de Malediven. De prachtige stranden van de Seychellen. Het meest verrassend vonden wij Madagaskar! Zeer vriendelijke mensen, mooie anker plekken, fantastisch weer en de natuur is overweldigend. Lees de blogs nog maar eens na!

Jammer dat we door technische problemen het ongerepte Chagos niet aan hebben kunnen doen. Dat moet echt het neusje van de zalm zijn geweest....... Ach, je moet iets hebben om over te dromen!


Van Kaapstad terug naar de Carieb!
Begin 2018 zijn we weer terug op de oceaan waar alles begon! De Atlantische Oceaan! Dit keer varen we in het Zuidelijke gedeelte! Met op weg naar Suriname nog 3 stops! St. Helena, Ascension en Ilha de Fernando de Noronha (Brazilie). We hebben hoogstwaarschijnlijk al een gast die de hele periode meevaart! Een aanrader voor iemand met een sabbatical. Je moet wel de tijd hebben want vanaf St. Helena en Ascension kun je niet vliegen!

Mooie reizen in de Carieb
We hebben een zeer aantrekkelijk programma in de Carieb. Stap je op in Suriname en vaar je mee naar Tobago? Wat denk je van Grenada en de lieflijke Grenadines? Of misschien van Grenada mee naar Bonaire. Bekijk het programma... er zijn mogelijkheden genoeg.

Heb je geen zin in oversteken maar wel in mooie zeiltochten en vooral geweldig snorkelen. Boek dan een weekje Bonaire. Gegarandeerd een bijzondere week!


Eind in zicht...?
Niets is veranderlijker dan een mens zullen we maar zeggen. Maar zoals we er nu over denken is het einde van onze reis ‘in zicht’..... De eerste maanden van 2019 varen we nog prachtige tochten in het Caribische gebied. Vanaf mei beginnen we dan aan de oversteek naar Europa via de Azoren. Dus heb je altijd al een keer met de Full Circle mee willen varen? Pak je kans voordat het echt te laat is!