imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

It' s hard to say goodbye
Je zou het niet zeggen, maar al met al zijn we bijna 4 maanden in Zuid Afrika geweest. Langer dan gepland in Richards Bay. Waar we giga hard aan het teakdek hebben gewerkt. Met een prachtig resultaat, waar we heel trots op zijn. We hebben niet alleen gewerkt maar ook veel gereisd door dit prachtige land met zijn vriendelijke bevolking en zijn prachtige flora en fauna. Van gameparken hebben we nog steeds niet genoeg! Lang zal ook onze etappe langs de kust van Zuid Afrika in onze herinnering blijven. De meest heftige tocht, tot nu toe, van onze wereldreis!  Zuid Afrika we zullen je missen. Maar bij elke slok Zuid Afrikaanse wijn denken we weer even aan je terug!

De grote oversteek
Op de planning staan grote etappes, bij elkaar op geteld varen we tot aan Suriname zo'n 5.000 nautische mijlen. Waarvan de eerste etappe er op zit. Dus nog ruim 3500 te gaan! Met een eerste stop na 600 mijl in Namibië, wauw wat een fantastisch land is dit en we hebben er maar een heel klein stukje van gezien. Hopelijk komen we er nog eens terug. Morgen komen we aan op St Helena. Verder stoppen we nog 2 keer, Ascension en Fernando de Noronha. Tijd genoeg om na te denken en te genieten nu het nog kan.

Bijna rond
We zijn bijna weer terug in de Carieb. En dat betekent dat we bijna rond zijn. Op Grenada zijn we echt rond. Daar gaat de fantastische fles Full Circle wijn open die we in Zuid Afrika gevonden hebben. Overigens hebben we op die etappe (Tobago - Grenada) nog geen gasten. Wil jij degene zijn die met ons deze bijzondere fles soldaat maakt? Bij Grenada, de Grenadines en Bonaire hebben we weer veel gasten. Nieuwe gasten en 'repeaters', erg leuk. Maar op verschillende reizen hebben we nog plek. Kijk op de planning of er nog een reisje voor je bij zit. Lekker luieren, boekjes lezen, zwemmen en snorkelen, zeilen onder de Caribische zon! Nu het nog kan.......

Want.....
2019 Is het laatste jaar..... van de Full Circle. Vanaf Aruba waar we weer de nodige klussen doen varen we naar St. Maarten. Waar we nog een paar geweldige Island-Hop reizen doen naar Guadeloupe, Dominica en St Lucia Vanaf mei de laatste grote oversteken. Naar huis........ Via de Azoren en Engeland terug naar Nederland. De planning staat al op de website.