imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle in de Caribische wateren
pitonsSinds 3 maanden is de Full Circle weer terug in de Caribische wateren. Met heel wat gasten aan boord zien we de mooie eilanden weer terug. Grenada, de Grenadines, Bonaire. Het voelt weer als thuiskomen. Momenteel zijn we in Curacao. Maar als jullie dit lezen zijn we zeer waarschijnlijk al aangekomen op Aruba. Daar gaat de Full Circle weer uit het water voor haar reguliere onderhoud. De kluskleren kunnen weer tevoorschijn worden gehaald om de Full Circle te vertroetelen en op te poetsen!

Hoppen langs de mooie Caribische Eilanden
bordenWij hebben gekozen om St. Lucia als uitgangspositie te nemen. Een mooi groen eiland met prachtige baaien en als bijzonder kenmerk; de Pitons, twee puntige bergen aan de zuidkant van het eiland. We kunnen dan zowel naar het noorden varen (Martinique, Guadeloupe, Les Saints, Antigua en Barbuda) als naar het zuiden (St. Vincent en de Grenadines en Grenada). Het is maar net hoe lang je aan boord bent en hoever of hoe veel je wil zeilen! De nieuwe planning en de reisbeschrijvingen staan op de website.Pak je kans want dit zijn de laatste reizen van de Full Circle in het Caribische gebied!

Atlantische Oversteken
zeilenIn mei bereiden wij ons voor om terug naar Europa te varen via de Azoren. We verlaten het gebied waar de passaatwind altijd waait en verruilen deze voor een gebied waar hoge en lage drukgebieden het weer beïnvloeden. We wachten een goed weervenster af om te vertrekken. Vandaar dat de reizen over de Atlantische oceaan wat ruimer zijn gepland. Droom je nog steeds over een oceaan oversteek? Twijfel niet langer en boek een van de Atlantische oversteken. St. Maarten – Azoren of van de Azoren naar Europa.


LaatsteOp weg naar Nederland
We hopen ergens in augustus/september weer aan te komen in Nederland waar onze wereldreis begon op 28 mei 2011 in Harlingen.

Na 8 jaar de wereldzeeën te hebben bevaren is het tijd voor nieuwe uitdagingen................