imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2017 over de Indische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.
Monique heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Mango Crumble

Voor de krokante bovenlaag:MangoCrumble

  • 75 gr bloem
  • 75 gram snelkokende havermout
  • 150 gram bruine suiker
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels gekonfijte gember (fijngehakt)
  • 80 gr koude boter

Voor het fruit:

  • 3 grote mango's (ontpit en in plakken gesneden)
  • 1½ eetlepel versgeperst limoensap
  • 50 gr bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal (20 x 20) in met boter.
  2. Maak de bovenlaag, meng in een kom bloem, havermout, bruine suiker, nootmuskaat en gekonfijte gember.
  3. Doe de boter erbij en snij die met 2 messen tot het mengsel op grof kruim lijkt.
  4. Hussel de mango en de limoensap. Meng de suiker en de bloem en hussel dit door het fruit. Proef en voeg eventueel meer suiker toe.
  5. Doe het fruitmengsel in de ovenschaal.
  6. Strooi de bovenlaag gelijkmatig over het fruit. Zet de schaal 40-50 min in de oven tot de bovenlaag krokant en lichtbruin is.
Lees Meer
1091 Hits
0 reacties

Callaloosoep van Celeste

  • 1 grote ui (fijngesneden)Callaloosoep van Celeste
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paprika (fijngesneden)
  • 1 (lokale) aardappel (fijngesneden)
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • grote bos Callaloo (of anders 500 gram spinazie)
  • 6 dl groentebouillon
  • scheutje chilisaus
  • limoen (of citroen)sap
  • verse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  1. Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit ui, knoflook, bleekselderij, paprika, aardappel, wortel op een matig vuur.
  2. Strooi kruiden naar keuze toe. Voeg de Calloloo (of spinazie) toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Giet de bouillon erbij (eventueel aanvullen met meer water) en laat de soep zo'n 3 kwartier koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot ie vrij glad is.
  5. Eventueel nog iets verdunnen.

 

 

Lees Meer
1119 Hits
0 reacties

De wereldberoemde Rumpunch van de Full Circle

  • One part sour (limoensap)
  • Two parts sweet (suiker oplossing)
  • Three parts strong (rum)
  • Four parts weak (lokaal sap)
  • Five drops of bitter (Angostura)
  • nutmeg and spice
  • Served well chilled with lots of ice
Lees Meer
1097 Hits
0 reacties

Bahamiaanse Macaroni

  • 225 gram elleboog macaronieBahamaiaanse macaronie
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • ½ groene paprika (fijngehakt)
  • 125 gr geraspte belegen kaas
  • 2 eieren
  • 3,6 dl gecondenseerde melk (zonder suiker)
  • chilisaus
  • Zout & Peper
  1. Kook de macaronie in ruim kokend water met zout al dente.
  2. Voeg de ui en paprika toe en laat deze een minuut meekoken.
  3. Macaronie en groenten laten uitlekken en terugdoen in de pan.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en roer totdat deze is gesmolten.
  5. Klop de eieren en de gecondenseerde melk door de macaronie met kaas.
  6. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
  7. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden) 30 minuten. Totdat de macaroniemassa stevig is en bruin begint te worden.
  8. Haal de schaal uit de oven en laat 'm 10 minuten staan.
  9. Snij de macaronie voor het serveren in stukken.

Je kan het als bijgerecht eten. Wij eten het als hoofdgerecht met sla.

Lees Meer
1123 Hits
0 reacties

Ravioli van bieten met verse kaas

Ravioli van bieten met verse kaas
  • 2 bieten (300 gram)rodebiet
  • 200 gr smeerbare geitenkaas
  • bosje bieslook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel soyasaus
  1. Knip de bieslook en snij de uitjes fijn.
  2. Met een vork de kaas fijnprakken. Doe de bieslook en lente-ui erbij.
  3. Olie, azijn en soyasaus in een kommetje roeren.
  4. De bieten met een schaaf of scherp mes in dunne plakken snijden.
  5. Drapper de bieten mooi op een bord en doe de kaas erover.
  6. Giet de dressing erover en garneer met nog wat bieslook.

 

Lees Meer
1049 Hits
0 reacties

Gevulde Paprika's

  • pond rundergehaktgevulde paprikas van manon
  • 4 paprika's
  • 1 ui
  • gehaktkruiden
  • 1 ei
  • ketchup
  • room
  • paprikapoeder
  • rijst
  1. Maak de paprika's schoon, haal het kapje eraf en het steeltje eruit. Goed droogmaken.
  2. Snipper de ui en maakt de gehakt klaar met de kruiden en het ei.
  3. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
  4. Doe boter in een pan (hapjespan) en fruit de ui samen met de paprika's (random aanbraden.
  5. Vuur laagzetten, strooi paprikapoeder over de paprika's en de kapjes.
  6. Doe een flinke scheut ketchup in de pan een beetje water erbij en zet het vuur laag.
  7. Laat dit 3 kwartier sudderen tot de paprika's zacht zijn.
  8. Kook de rijst, haal de paprika's uit de pan en maak de saus van de paprika's af met room.

EET SMAKELIJK!

Lees Meer
1062 Hits
0 reacties

Salade Nicoise

  • 1 krop slaSaladeNicoise
  • 1 blikje tonijn
  • 2 tomaten in partjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 aardappelen
  • 300 gram sperciebonen
  • 2 gekookte eieren
  • ansjovisfilet (blik)
  • zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • wittewijnazijn
  • peterselie
  • basilicum
  1. Schil de aardappelen en kook ze. Maak de boontjes schoon en kook deze beetgaar (afspoelen met koud water).
  2. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de uitgelekte tonijn.
  3. Verdeel de tomaat, ui, boontjes, aardappel, ansjovis, olijven, kappertjes.
  4. Maak de dressing van 2 delen olie,1 deel azijn, 1 deel citroensap. Op smaak maken met Zout & Peper. Giet deze over de salade.
Lees Meer
1079 Hits
0 reacties

Linzensoep van Paul

  • 500 gram linzen (rode)
  • 2 uien
  • stukje verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • koriander
  • tuinkruidenbouillonblokje
  • Peper & Zout
  1. Snij de uien klein en fruit deze in olie.
  2. Voeg de linzen toe en roer deze door de olie.
  3. Steeds water toevoegen (net als met risotto) en blijven roeren tot de linzen gaar zijn.
  4. Gember en knoflook en koriander fijnmaken en toevoegen evenals het bouillonblokje.
  5. Voor het serveren op smaak maken met Peper & Zout en garneren met fijngesneden koriander.

 

 

Lees Meer
1059 Hits
0 reacties

Sashimihapje van verse (zelfgevangen) vis

  • verse vis, bijv. tonijn
  • soyasaus
  • wasabi
  • lenteuitjes
  1. Snij de vis in kleine blokjes.
  2. Meng de soyasaus met wasabi (naar smaak).
  3. Snij de lenteuitjes in kleine ringetjes.
  4. Meng de vis met de soyasaus en garneer met lenteuitjes.
Lees Meer
985 Hits
0 reacties

Coleslaw

  • Coleslaw½ spitskool
  • 1 wortel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 200 ml yoghurt
  • mespuntje mosterd
  • 1 eetlepel (blanke) azijn
  • 1 eetlepel limoen of citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • Zout & Peper
  1. Snij de kool in hele dunne reepjes en rasp de wortel.
  2. Meng de rest van de ingredienten tot een gladde massa.
  3. Meng de kool en wortel met de rest.
  4. Afdekken met huishoudfolie en af laten koelen in de koelkast.
Lees Meer
1063 Hits
0 reacties

Poisson Cru

  • 250 gram verse tonijnPoissonCru
  • halve kleine komkommer
  • 1 tomaat
  • klein rood uitje
  • 1 wortel
  • 1 dl limoen of citroensap
  • 1 dl kokosmelk
  • peterselie
  • Peper & Zout
  1. Snij de tonijn in blokjes, doe deze in een kom en breng op smaak met Peper & Zout.
  2. Giet de limoensap erbij en meng het goed. Dek de schaal af met plasticfolie.
  3. Laat de tonijn een minuut of 15 marineren. De vis 'gaart' als het ware. Hoe langer je marineert hoe gaarder de vis wordt.
  4. Giet de tonijn af in een vergiet en vang de marinade op.
  5. Doe de tonijn terug in de kom en voeg kleingesneden tomaat, komkommer, wortel en ui toe.
  6. Voeg de kokosmelk toe en maak het gerecht op smaak met de marinade.

Heerlijk fris gerecht voor de zomer

Lees Meer
1115 Hits
0 reacties

Erwtensoep zoals mijn vader, Aad 'm jarenlang maakte

  • 500 gr krabbetjes of hamschijfsnert
  • 500 gr. spliterwten
  • 250 ge. zuurkoolspek
  • 1 gelderse rookworst
  • 4 gesnipperde uien
  • 1 winterpeen in dunne plakjes gesneden
  • 1 selderijknol in blokjes gesneden
  • 2 in ringen gesneden preien
  • 2 in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 dl. melk
  • 2 el. selderijblad, fijn gehakt
  1. Breng de erwten, samen met het vlees en het zuurkoolspek aan de kook. Na een half uur afschuimen.
  2. Alle groenten, behalve het selderijblad toevoegen. Breng op smaak met (ruim) Peper & Zout en laat het tenminste een uur op laag vuur koken.
  3. Haal het vlees uit de pan en verwijder eventuele botjes. Snij het vlees en het zuurkoolspek klein en doe het terug in de pan.
  4. Laat de rookworst de laatste 20 minuten in de soep meekoken of verwarm deze apart, als hij in plastic verpakt is. Voeg als laatste de melk en de selderij toe alsmede de in plakjes gesneden rookworst .

Tip: Geef er als finishing touch roggebrood en katenspek bij

EN NU MAAR SMULLEN....................................................................................

Lees Meer
1123 Hits
0 reacties

Preischotel met gehakt en ananas

  • Half zakje boemboekruidenPreischotel met gehakt
  • Pond gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Peper, zout
  • 1 verse ananas
  • Bloem
  • 3 el olie
  • 750 Gr. Gesneden en gewassen prei
  • Kerriepoeder
  • Ketjap asin
  • Sambal
  1. Boemboekruiden 5 min. Weken in 2 à 3 el water. In kom gehakt met ei, paneermeel en geweekte kruiden goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal vormen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Ananas in stukjes snijden.
  2. Gehaktballetjes door wat bloem wentelen en overtollige bloem afschudden. In braadpan olie verhitten en hierin balletjes rondom lichtbruin braden. Prei, kerriepoeder en ananas toevoegen en 3 min. Al omscheppend meebakken. Ketjap toevoegen en het gerecht met deksel op pan 8 à 10 min. Zachtjes smoren. Op smaak brengen met peper, zout en sambal. Eet smakelijk!
Lees Meer
990 Hits
0 reacties

Courgette salade

  • 2 courgettes
  • 250 gram sperziebonen
  • Olijfolie (6 eetlepels)
  • 2 teentjes knoflook
  • Munt
  • Wittewijnazijn (1 eetlepel)
  1. Sperziebonen schoonmaken en 8 minuten koken, afgieten en in een schaal doen
  2. Courgettes in de lengte doorsnijden en in parten snijden (zelfde lengte maar iets dikker dan de sperziebonen), 3 eetlepels olie toevoegen en de knoflook en dan door elkaar mengen
  3. Pan verhitten en de courgette bakken
  4. Toevoegen aan de sperziebonen
  5. Omscheppen met de rest van de olie, azijn & munt
  6. Op smaak brengen met Peper & Zout
  7. 30 minuten laten staan (afgedekt) zodat de smaken in kunnen trekken (kan op kamertemperatuur)
Lees Meer
1063 Hits
0 reacties

Citroenrisotto

  • 50 gram boterCitroenrisotto
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • Schil van 1 citroen
  • Verse peterselie
  1. Snij de ui klein en fruit deze (glazig) in de pan, voeg de knoflook toe
  2. Voeg de risottorijst toe en bak dit mee voor ongeveer 2 minuten
  3. Voeg roerend 1 liter kippenbouillon scheutje voor scheutje toe (steeds als de vorige scheut door de rijst is opgenomen)
  4. Regelmatig blijven roeren
  5. De risotto is na ongeveer 20 minuten klaar (rijst mag niet meer hard zijn)
  6. Daarna de schil van een schoongeboende citroen erboven raspen
  7. Flink wat fijngesneden peterselie erdoor roeren
Lees Meer
1008 Hits
0 reacties

Pompoensoep

  • Halve pompoenPompoensoep
  • 2 uien
  • 3 teentje knoflook
  • flink stuk verse gember
  • koriander
  • bouillonblokje

1. Hak de uien fijn en fruit deze aan in een grote pan. Doe de fijngesneden knoflook erbij.

2. Schil de pompoen en snij deze in stukken en voeg deze toe evenals de fijngesneden gember. Vul de pan met water en doe er een bouillonblokje bij.

3. Laat alles koken tot het gaar is en pureer met de staafmixer.

4. Op smaak maken met verse koriander, Peper & Zout.

Lees Meer
934 Hits
0 reacties

Couscous met rozijnen en kaneel

Als je echt even geen puf hebt om in de kombuis te staan!

  • 2 eetlepls olieCouscousmetrozijnenenkaneel
  • couscous
  • 1 ui
  • kaneel
  • cherry tomaatjes of tomaten in stukjes gesneden
  • bouillon blokje
  • handje rozijnen
  • evt peterselie

1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig.

2. Voeg de cherry tomaten toe en bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen. 

3. Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor.

4. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen.

5. Voeg de rozijnen, de peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal

Lees Meer
969 Hits
0 reacties

IJskoude avocadosoep met pittige krab

(voorgerecht - 8 kleine kopjes of 4 gewone soepkommen)

Bereiden ca. 15 min / koelen ca. 30 min.

  • 1 lange komkommer, geschild, zaad verwijderd, kleingesnedenAvocadosoep met pittige krab
  • 1 avocado, vruchtvlees kleingesneden
  • 4 bosuitjes, kleingesneden
  • 3 eetl limoensap
  • 3 eetl korianderblad
  • 250 ml dikke kokosmelk (kokosroom)
  • 1 eetl pindaolie (arachideolie)
  • 2 theel sambal oelek
  • 150 gr vers krabvlees (of een goede kwaliteit uit blik of surimi)
  1. Doe de komkommer, avocado, bosuitjes, 2 eetl limoensap en 2 eetl koriander in een blender en schenk er 250 ml ijskoud water bij.
  2. Voeg wat zout en peper toe en pureer het mengsel glad. Doe het over in een grote kom, roer de kokosmelk erdoor en maak de soep op smaak af.
  3. Zet hem minstens 30 min in de koelkast.
  4. Meng de olie, sambal, krab en rest van het limoensap in een kom.
  5. Snijd de rest van de koriander fijn en voeg dit toe aan het krabmengsel. Voeg flink wat zout toe en schep dit om. Serveer de soep in kleine kopjes of glaasjes en schep hierop een lepel van het pittige krabmengsel.
Lees Meer
1107 Hits
0 reacties

Focaccia

Focaccia

Makkelijk om aan boord te maken!

  • 10 gram gedroogde gistFoccacia
  • 1 eetlepel suiker
  •  500 gram bloem
  • 7 eetlepels olijfolie
  • Zeezout & Peper
  • Beleg naar eigen smaak:
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • Knoflook (dunne plakjes)
  • Blauwe kaas
  1. Los de gist op in 300 ml water en doe er de schep suiker bij, laat het bruisen.
  2. Doe de bloem in een kom. Maak een kuil in het midden, doe het gistmengsel erin met 4 el olijolie.Meng het en voeg zout toe. Kneed het deeg goed (minimaal 15 minuten). Tot het elastisch aanvoelt. Smeer het deeg in met wat olie, zet het in een kom weg op een warme plek met een schone theedoek erover. Laat het 2 uur rijzen.
  3. Kneed het deeg nog een keer goed zodat de lucht eruit gaat. Druk het uit op een bakplaat (met bakpapier). Bestrijk het deeg met olie en prik met je vinger om de 5 cm gaatjes in het deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie nog eens 45 min rijzen.
  4. Verwarm de ove voor, 200 graden. Verdeel de plakjes tomaat, ui, knoflook en blauwe kaas over het deeg en bak de Focaccia in 30 minuten gaar (lichtbruin).
  5. Serveer met een beetje olijfolie, grof zeezout en peper.
Lees Meer
1018 Hits
0 reacties

Kesiena van Marilou

  • 6 augurkenMarilou
  • 1 dubbele kipfilet
  • 10 pruimen zonder pit
  • handje rozijnen
  • 2 kleine uien
  • 2 flinke tomaten
  • 8 grote plakken belegen kaas
  • 2 theelepels sambal

1. Vet een ovenschaal in en beleg deze met de kaas.

2. Bak de uien en de kip en doe ze vervolgens in een kom.

3.Snij de augurken, pruimen en tomaten in kleine stukjes en doe deze bij de kip en de ui evenals de rozijnen.

4. Doe er naar smaak sambal bij en meng alles.

5. Doe alles in de met kaas beklede schaal bedek de schaal met kaas.

6. Doe de schaal in de oven en verwarm op 200 graden voor 20 minuten totdat de kaas lekker is gesmolten.

Serveren met rijst of brood.

Lees Meer
1108 Hits
0 reacties