imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2017 over de Indische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.
Monique heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Garnalen Buzara

  • 500 gram tomatenGarnalen
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • blikje tomaten puree
  • italiaanse kruiden
  • verse peterselie (fijngehakt)
  • 500 gram garnalen
  • 200 ml witte wijn
  • 150 gram slagroom
  • 1 bouillon blokje
  • 3 eetlepels olijfolie
  1. Ontvel de tomaten door ze onder te dompelen in heet water. Verwijder vocht en zaadjes.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en de peterselie (ongeveer 2 minuten).
  3. Roer een theeleple Italiaanse kruiden, het blikje tomatepuree en de tomatenstukjes mee en bak deze nog eens 3 minuten.
  4. Voeg de wijn, slagroom en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
  5. Voeg de garnalen toe en kook deze mee (niet te lang anders worden ze taai).
  6. Op smaak brengen met Peper & Zout en serveren met Lintmacaronie!
Lees Meer
1327 Hits
0 reacties

Komkommer snackje met tonijn

  • 1 komkommerKomkommerhapje met tonijn
  • ½ rode paprika
  • blikje tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • Dille of bieslook
  • Zout & Peper
  1. Doe de creme fraiche, mayonaise en (de uitgelekte) tonijn bij elkaar en meng het. Op smaak brengen met Zout & Peper
  2. Snij de paprika in kleine stukjes en de komkommer in plakjes.
  3. Schep wat tonijn op de plakjes komkommer.
  4. Verdeel de stukjes paprika erover en garneer met dille of bieslook.
Lees Meer
1308 Hits
0 reacties

Cornedbeef-appel-salade

  • blikje cornedbeefCornedbeef appelsalade
  • kleine ui
  • 6 augurken
  • 2 appels (zure)
  • mayonaise
  • Zout & Peper
  1. Snij alle ingredienten klein en mix alles door elkaar
  2. Op smaak maken met Zout & Peper
Lees Meer
1356 Hits
0 reacties

Bruschetta met Geitenkaas & Mango

  • 1 stokbroodBruschetta met mango
  • 1 mango
  •  4 eetlepels balsamico azijn
  • 150 gram geitenkaas
  • wat blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels honing
  1. Snij het stokrood in plakjes en toast deze in de oven of in een grillpan.
  2. Doe de honing en de balsamico in een steelpannetje en verwarm dit tot het stroperig wordt.
  3. Snij de mango in kleine stukjes.
  4. Besmeer de sneetjes brood met geitenkaas. Verdeel de mangostukjes en besprenkel met honing-balsamicomengsel.
  5. Garneer met een blaadje basilicum.

 

Lees Meer
1679 Hits
0 reacties

Carrot Cake van Shamim

  • 300 gram worteltjesCarrotcake van Shamim
  • 175 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels honing
  • bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eieren
  • handje noten
  • 250 ml zonnebloemolie
  1. Voeg de olie, honing, suiker samen en klop deze.
  2. Voeg de eieren 1 voor 1 toe
  3. Voeg de bloem langzaam toe.
  4. Doe de bakpoeder en kaneel erbij.
  5. Voeg de worteltjes en noten erbij.
  6. Mix alles goed en voeg zout toe.
  7. Bak in de oven op 180 graden. Ongeveer 45-60 minuten

Voor de icing:

  • kopje poedersuiker
  • 1 bakje creamcheese
  • citroenrasp

Klop alle ingredienten goed op en maak een mooie laag over de cake!

Lees Meer
1323 Hits
0 reacties

Baby aan boord

Doordat cycloon Pam even flink de boel kwam verstoren hebben jullie nog een blog tegoed. Tijdens onze trip op land ontmoetten wij de Zweden Erik, Camilla en hun Tyraschattige dochtertje Tyra in het prachtige BBH hostel in Hector. Nadat zij hoorden dat wij op eigen kiel Nieuw Zeeland hadden bereikt hingen ze aan onze lippen.

Al een flinke tijd overwegen zij zelf rond de wereld te gaan zeilen. Wat is er dan mooier dan al je vragen te kunnen afvuren op 'ervaringsdeskundigen'? Het was een gezellige avond samen. Bij het afscheid de volgende ochtend gaven we ons kaartje en kiwi-tel-nr mee. Met de uitnodiging om een borrel te komen drinken op de Full Circle. Hun plan was een Camilla op de uitkijkzeilbootje te huren in de Bay of Islands......

In plaats van zelf te zeilen besloten ze een weekje op de Full Circle te boeken! Gezellig, een 8 maanden oude baby aan boord! Tyra bleek een lief en makkelijk meisje met een grote hobby: lachen! En, net zo makkelijk als haar ouders! Niet onbelangrijk.... Lekker doorslapen 's nachts. Er werden veilige plekjes gecreëerd met kussens en haar stoeltje werd in de kuip met een mastworp vastgezet! Erik een ervaren stuurmanZelf hadden Erik en Camilla een baby reddingsvestje aangeschaft, handig, daar konden we haar meteen even in wegen! Aangezien zij maanden aan het reizen zijn komt er niets van een bezoekje aan een consultatiebureau. Je wil toch weten wat je steeds Hoe zwaar ben ikoptilt! 9,5 kg schoon aan de haak! Zweden zijn niet bang voor koud water. Na het ankeren (en voor het borrelen) even een verfrissende duik! Brrrrr, mij te koud hier!

Het zeilweer was prima. Plan om naar de Cavelli eilanden gaan moesten we laten varen. Soms heb je van die koersen dat het echt niet opschiet. Dan maar weer terug de Bay in.... met als traktatie Dolfijnen! Er zijn daar tenslotte genoeg leuke eilandjes om te verkennen... Hup in de dinghy, draagzak voor Tyra mee. En weer een big smile!

De hele week hielden we de baan van Pam in de gaten. Die zou toch wel redelijk in de buurt van Nieuw Zeeland komen. Ook interessant voor toekomstige wereldzeilers. Zaterdag besloten we toch een beschut plekje te zieken bij Russel. De storm werd Met de zweden op Robertson Islandzaterdagnacht verwacht. Erik bleek jarig te zijn, dus de fameuze Shamim's Carrot cake werd weer eens gebakken, slingers opgehangen en pannenkoeken voor ontbijt! En waar is het heerlijker om je verjaardag te vieren dan aan de waterkant bij Russel!

Zoals we al eerder schreven viel de storm bij Nieuw Zeeland mee. Al pratende met elkaar werd het idee geboren voor de hulpactie aan Vanuatu. De eerste donatie werd door Erik, Camilla en Tyra in de donation box gedaan. Dank lieve mensen en succes met jullie plannen. Jullie kunnen altijd mailen met vragen.

Lees Meer
1565 Hits
0 reacties

Voortgang Actie voor Vanuatu

Morgen gaan we weer anker op en zeilen we naar Whangarei, daar hebben we op 25 maart de haul- out. Voor de niet zeilers: De Full Circle gaat de wal op voor nog wat onderhoud en anti fouling. Geen grote afstand naar Whangarei, onderweg nog een paar mooie stops......

Life raft Full Circle
Ondertussen is onze kluslijst aanmerkelijk korter geworden. We hebben zelfs dingen gedaan die niet eens op de lijst stonden! Veel dingen zijn geserviced, oa. ons reddingsvlot. Op ons tripje naar Auckland voor de aankomst van de Volvo Ocean Race zijn we langs het bedrijf gegaan om het vlot af te geven. We mochten er bij zijn toen het vlot werd opgeblazen. Goed om te zien hoe óns vlot eruit ziet. Wat er allemaal in en op zit en waar!

Druk zijn we met de actie voor Vanuatu. Er liggen al veel spullen die andere zeilers hebben gebracht in de voorpunt van de Full Circle (een tent, stoeltjes, kleertjes, conservenblikken, pennen, papier etc). En waar we reuze trots op zijn, lees: trots op jullie vooral, is dat we al ruim 2000 euro bij elkaar hebben voor de mensen van Vanuatu en er wordt nog steeds bijgeschreven op de rekening! GEWELDIG LIEVE MENSEN,DANK VOOR JULLIE DONATIES!

Er is contact met mensen op Vanuatu die proberen de zaken te coordineren. Zij laten Gift Boxes voor Vanuatu
ons binnenkort weten wat we het beste van jullie gulle giften kunnen aanschaffen! Paul heeft van de week nog een interview gegeven voor Sydney SBS Radio wat zaterdag wordt uitgezonden. Wie weet wordt via dit kanaal ook weer iets in gang gezet.

Bij de lokale winkels in Opua halen we de donatie boxen op als we weer terug zijn in de Bay of Islands. We houden jullie op de hoogte van de voortgang van de actie!

Lees Meer
1296 Hits
0 reacties

Mango Bruschetta

  • 1 rijpe mangoBruschetta met mango
  • 4 eetl balsamico azijn
  • 2 eetl honing
  • 125 gr verse geitenkaas
  • 1 stokbrood
  • Paar blaadjes verse basilicum
  1. Snijd het stokbrood in sneetjes en toast deze 2 min in de oven of in een grillpan.
  2. Verwarm de balsamicoazijn en de honing in een steelpannetje en laat zachtjes inkoken totdat hij stroperig wordt.
  3. Schil ondertussen de mango en snijd de pit eruit. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Besmeer het brood met de geitenkaas. Verdeel de stukjes mango er over en besprenkel met de balsamicosaus. Garneer met een blaadje basilicum.
Lees Meer
1220 Hits
0 reacties

Mango Crumble

Voor de krokante bovenlaag:MangoCrumble

  • 75 gr bloem
  • 75 gram snelkokende havermout
  • 150 gram bruine suiker
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels gekonfijte gember (fijngehakt)
  • 80 gr koude boter

Voor het fruit:

  • 3 grote mango's (ontpit en in plakken gesneden)
  • 1½ eetlepel versgeperst limoensap
  • 50 gr bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal (20 x 20) in met boter.
  2. Maak de bovenlaag, meng in een kom bloem, havermout, bruine suiker, nootmuskaat en gekonfijte gember.
  3. Doe de boter erbij en snij die met 2 messen tot het mengsel op grof kruim lijkt.
  4. Hussel de mango en de limoensap. Meng de suiker en de bloem en hussel dit door het fruit. Proef en voeg eventueel meer suiker toe.
  5. Doe het fruitmengsel in de ovenschaal.
  6. Strooi de bovenlaag gelijkmatig over het fruit. Zet de schaal 40-50 min in de oven tot de bovenlaag krokant en lichtbruin is.
Lees Meer
1238 Hits
0 reacties

Callaloosoep van Celeste

  • 1 grote ui (fijngesneden)Callaloosoep van Celeste
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paprika (fijngesneden)
  • 1 (lokale) aardappel (fijngesneden)
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • grote bos Callaloo (of anders 500 gram spinazie)
  • 6 dl groentebouillon
  • scheutje chilisaus
  • limoen (of citroen)sap
  • verse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  1. Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit ui, knoflook, bleekselderij, paprika, aardappel, wortel op een matig vuur.
  2. Strooi kruiden naar keuze toe. Voeg de Calloloo (of spinazie) toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Giet de bouillon erbij (eventueel aanvullen met meer water) en laat de soep zo'n 3 kwartier koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot ie vrij glad is.
  5. Eventueel nog iets verdunnen.

 

 

Lees Meer
1259 Hits
0 reacties

De wereldberoemde Rumpunch van de Full Circle

  • One part sour (limoensap)
  • Two parts sweet (suiker oplossing)
  • Three parts strong (rum)
  • Four parts weak (lokaal sap)
  • Five drops of bitter (Angostura)
  • nutmeg and spice
  • Served well chilled with lots of ice
Lees Meer
1214 Hits
0 reacties

Bahamiaanse Macaroni

  • 225 gram elleboog macaronieBahamaiaanse macaronie
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • ½ groene paprika (fijngehakt)
  • 125 gr geraspte belegen kaas
  • 2 eieren
  • 3,6 dl gecondenseerde melk (zonder suiker)
  • chilisaus
  • Zout & Peper
  1. Kook de macaronie in ruim kokend water met zout al dente.
  2. Voeg de ui en paprika toe en laat deze een minuut meekoken.
  3. Macaronie en groenten laten uitlekken en terugdoen in de pan.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en roer totdat deze is gesmolten.
  5. Klop de eieren en de gecondenseerde melk door de macaronie met kaas.
  6. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
  7. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden) 30 minuten. Totdat de macaroniemassa stevig is en bruin begint te worden.
  8. Haal de schaal uit de oven en laat 'm 10 minuten staan.
  9. Snij de macaronie voor het serveren in stukken.

Je kan het als bijgerecht eten. Wij eten het als hoofdgerecht met sla.

Lees Meer
1252 Hits
0 reacties

Ravioli van bieten met verse kaas

Ravioli van bieten met verse kaas
  • 2 bieten (300 gram)rodebiet
  • 200 gr smeerbare geitenkaas
  • bosje bieslook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel soyasaus
  1. Knip de bieslook en snij de uitjes fijn.
  2. Met een vork de kaas fijnprakken. Doe de bieslook en lente-ui erbij.
  3. Olie, azijn en soyasaus in een kommetje roeren.
  4. De bieten met een schaaf of scherp mes in dunne plakken snijden.
  5. Drapper de bieten mooi op een bord en doe de kaas erover.
  6. Giet de dressing erover en garneer met nog wat bieslook.

 

Lees Meer
1195 Hits
0 reacties

Gevulde Paprika's

  • pond rundergehaktgevulde paprikas van manon
  • 4 paprika's
  • 1 ui
  • gehaktkruiden
  • 1 ei
  • ketchup
  • room
  • paprikapoeder
  • rijst
  1. Maak de paprika's schoon, haal het kapje eraf en het steeltje eruit. Goed droogmaken.
  2. Snipper de ui en maakt de gehakt klaar met de kruiden en het ei.
  3. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
  4. Doe boter in een pan (hapjespan) en fruit de ui samen met de paprika's (random aanbraden.
  5. Vuur laagzetten, strooi paprikapoeder over de paprika's en de kapjes.
  6. Doe een flinke scheut ketchup in de pan een beetje water erbij en zet het vuur laag.
  7. Laat dit 3 kwartier sudderen tot de paprika's zacht zijn.
  8. Kook de rijst, haal de paprika's uit de pan en maak de saus van de paprika's af met room.

EET SMAKELIJK!

Lees Meer
1183 Hits
0 reacties

Salade Nicoise

  • 1 krop slaSaladeNicoise
  • 1 blikje tonijn
  • 2 tomaten in partjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 aardappelen
  • 300 gram sperciebonen
  • 2 gekookte eieren
  • ansjovisfilet (blik)
  • zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • wittewijnazijn
  • peterselie
  • basilicum
  1. Schil de aardappelen en kook ze. Maak de boontjes schoon en kook deze beetgaar (afspoelen met koud water).
  2. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de uitgelekte tonijn.
  3. Verdeel de tomaat, ui, boontjes, aardappel, ansjovis, olijven, kappertjes.
  4. Maak de dressing van 2 delen olie,1 deel azijn, 1 deel citroensap. Op smaak maken met Zout & Peper. Giet deze over de salade.
Lees Meer
1210 Hits
0 reacties

Linzensoep van Paul

  • 500 gram linzen (rode)
  • 2 uien
  • stukje verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • koriander
  • tuinkruidenbouillonblokje
  • Peper & Zout
  1. Snij de uien klein en fruit deze in olie.
  2. Voeg de linzen toe en roer deze door de olie.
  3. Steeds water toevoegen (net als met risotto) en blijven roeren tot de linzen gaar zijn.
  4. Gember en knoflook en koriander fijnmaken en toevoegen evenals het bouillonblokje.
  5. Voor het serveren op smaak maken met Peper & Zout en garneren met fijngesneden koriander.

 

 

Lees Meer
1179 Hits
0 reacties

Sashimihapje van verse (zelfgevangen) vis

  • verse vis, bijv. tonijn
  • soyasaus
  • wasabi
  • lenteuitjes
  1. Snij de vis in kleine blokjes.
  2. Meng de soyasaus met wasabi (naar smaak).
  3. Snij de lenteuitjes in kleine ringetjes.
  4. Meng de vis met de soyasaus en garneer met lenteuitjes.
Lees Meer
1093 Hits
0 reacties

Coleslaw

  • Coleslaw½ spitskool
  • 1 wortel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 200 ml yoghurt
  • mespuntje mosterd
  • 1 eetlepel (blanke) azijn
  • 1 eetlepel limoen of citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • Zout & Peper
  1. Snij de kool in hele dunne reepjes en rasp de wortel.
  2. Meng de rest van de ingredienten tot een gladde massa.
  3. Meng de kool en wortel met de rest.
  4. Afdekken met huishoudfolie en af laten koelen in de koelkast.
Lees Meer
1188 Hits
0 reacties

Poisson Cru

  • 250 gram verse tonijnPoissonCru
  • halve kleine komkommer
  • 1 tomaat
  • klein rood uitje
  • 1 wortel
  • 1 dl limoen of citroensap
  • 1 dl kokosmelk
  • peterselie
  • Peper & Zout
  1. Snij de tonijn in blokjes, doe deze in een kom en breng op smaak met Peper & Zout.
  2. Giet de limoensap erbij en meng het goed. Dek de schaal af met plasticfolie.
  3. Laat de tonijn een minuut of 15 marineren. De vis 'gaart' als het ware. Hoe langer je marineert hoe gaarder de vis wordt.
  4. Giet de tonijn af in een vergiet en vang de marinade op.
  5. Doe de tonijn terug in de kom en voeg kleingesneden tomaat, komkommer, wortel en ui toe.
  6. Voeg de kokosmelk toe en maak het gerecht op smaak met de marinade.

Heerlijk fris gerecht voor de zomer

Lees Meer
1246 Hits
0 reacties

Erwtensoep zoals mijn vader, Aad 'm jarenlang maakte

  • 500 gr krabbetjes of hamschijfsnert
  • 500 gr. spliterwten
  • 250 ge. zuurkoolspek
  • 1 gelderse rookworst
  • 4 gesnipperde uien
  • 1 winterpeen in dunne plakjes gesneden
  • 1 selderijknol in blokjes gesneden
  • 2 in ringen gesneden preien
  • 2 in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 dl. melk
  • 2 el. selderijblad, fijn gehakt
  1. Breng de erwten, samen met het vlees en het zuurkoolspek aan de kook. Na een half uur afschuimen.
  2. Alle groenten, behalve het selderijblad toevoegen. Breng op smaak met (ruim) Peper & Zout en laat het tenminste een uur op laag vuur koken.
  3. Haal het vlees uit de pan en verwijder eventuele botjes. Snij het vlees en het zuurkoolspek klein en doe het terug in de pan.
  4. Laat de rookworst de laatste 20 minuten in de soep meekoken of verwarm deze apart, als hij in plastic verpakt is. Voeg als laatste de melk en de selderij toe alsmede de in plakjes gesneden rookworst .

Tip: Geef er als finishing touch roggebrood en katenspek bij

EN NU MAAR SMULLEN....................................................................................

Lees Meer
1270 Hits
0 reacties