imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Hello ....... Good Bye!

Vanuit Batam, waar we het spannende visumavontuur beleefden, kan je normaal gesproken Singapore al zien liggen. Dit keer echter niet. vanwege de enorme smog, haze zoals ze het daar noemen. Dit wordt veroorzaakt door de bosbranden in Indonesië. Daar branden ze de bossen af om de grond geschikt te maken voor landbouw. Vaak ook illegaal. Dit jaar is het heel extreem. Het is heel slecht voor de gezondheid. Vele mensen lopen dan ook met mondkapjes op.

Wij hebben bij het oversteken van de enorm drukke zeestraat bij Singapore heel slecht zicht en zijn ook aangewezen op de AIS (een mooi systeem om andere schepen te kunnen zien) en de radar. Het zicht is maar een halve mijl.

Het is wel weer wennen om in zo'n druk gebied te zijn.  Het is echt heel lang geleden dat we meer dan 5 boten op de AIS zagen! Beetje spannend is het dan ook. Maar we 'zien'  een mooi gat en steken over. De wind heeft ons intussen in de steek gelaten en we varen op de motor. Singapore slaan we over. Daar komen we nog wel een keer! We willen zo snel mogelijk naar Langkawi, een Maleisisch eiland tegen de grens met Thailand. Om van daaruit weer naar Nederland te gaan! De straat van Melakka is een drukke zeestraat en ook hier blijft het opletten. Inklaren is in Maleisië gelukkig een fluitje van een cent. En kost ook geen cent! Bizar toch dat deze procedure zo anders is in elk land! 

Familiefoto TerschellingNa een paar honderd mijl op de motor varen komen we aan bij Langkawi. Bij een klein eilandje, Rebak Island, in een prachtige marina met dito resort, laten we de Full Circle achter. Dit keer ín het water, we zijn in maart in Nieuw Zeeland nog uit het water geweest. Na nog een paar dagen klusjes doen, schoonmaken en pakken vertrekken we naar Nederland, mét de KLM. Geweldig is dat we van de faciliteiten van het Resort gebruik mogen maken. Heerlijk om na een dagje klussen etc. In het zwembad te plonsen!

 

Ja, en dan zijn we na bijna 2 jaar weer in Nederland! Heerlijk om weer familie en vrienden te zien en in de armen te kunnen sluiten! We hebben een schema gemaakt om door Nederland te toeren om niet steeds van hot naar her te rijden. We slapen overal en nergens. Het weerzien is te gek! Overal staat een bedje voor ons klaar en worden we getrakteerd op Hollandse Pot en andere heerlijke gerechten. We worden verwend! Gaan hier en daar de stad in. Dat zijn de dingen die we missen....... familie, vrienden en grote steden, haring & karnemelk, om maar iets te noemen. De tijd vliegt voorbij. We zijn zelfs nog een weekend in Labrot geweest bij onze zeilvrienden Tom & Marieke, die het roer voor de  tweede keer hebben omgegooid. Hun gites zien er geweldig uit! Nog een paar daagjes en we gaan terug naar de boot. Daar hebben we ook weer veel zin in, maar het zal even omschakelen zijn. Afscheid nemen.....

 

Iedereen heel erg bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid. Matthieu ontzettend bedankt voor het lenen van je auto. Dat heeft het voor ons heel makkelijk gemaakt. En reizen met de OV chipkaart is ook zo makkelijk niet als je een paar jaar weg bent geweest!

Tot volgend jaar! 

 

Lees Meer
3567 Hits
0 reacties

Zeilen in Thailand

Zeilen met zonsondergangUnieke zeilreis in ThailandZijn het de mooie baaien met witte stranden en wuivende palmbomen? Het blauwe water met de vele vissen en prachtig koraal? De aardige mensen, het heerlijke eten en het comfort van een goed en degelijk zeilschip? Of gewoon het gevoel van vrijheid op het water waarbij niets hoeft en alles mag?

Ontdek het zelf! Stap voor een onvergetelijke vakantie aan boord van de Full Circle en kom meezeilen in Thailand op een andere manier. We zeilen korte etappes van eiland naar eiland en ankeren telkens in een andere baai. We wisselen zeilen af met zwemmen en snorkelen, chillen op het strand met een lekkere cocktail. En wil je een langere etappe zeilen? Dan laten we de Full Circle echt los en halen we de schoten stevig aan. Kortom, niks hoeft en alles kan. Een mini cruise op een zeilboot. Met maximaal vier gasten aan boord. Met Monique als prima gastvrouw en kokkin en Paul als ervaren schipper. En wil je beter leren zeilen in Thailand? Ook dat kan. Zeilinstructie, maar dan wel in mooi weer en in korte broek!

BuddahVoor flottielje zeilen in Thailand of een zeilboot huren in Thailand moet je dus niet bij ons zijn.

Maar voor ontspannen meezeilen of actief leren zeilen ben je meer dan welkom.

De wereld rondzeilen is wat we met de Full Circle doen. Maar vanaf november 2015 en heel 2016 staat het programma van de Full Circle geheel in het teken van Zeilen in Thailand en Zeilen in Maleisië. Een prachtig gebied voor iedereen. Ook als je niet eens van zeilen houdt maar wel geniet van op het water zijn. Of combineer een rondreis in ThailandThailand kaartje Thais etenvan 3 weken in een groep of individueel met een week op de Full Circle. Wellicht kunnen wij je tips voor een rondreis in Thailand geven.

Duur? Dat valt wel mee. Kijk in ons overzicht voor beschikbaarheid en prijzen. Boek je voor 31 december dan krijg je van ons 15 % korting op je reissom. (Schema doorklikker) En voor je vlucht kun je gebruikmaken van de KLM werelddealweken. Heb je nog vragen? Mail Zeilen in thailandons middels het contactformulier. Binnenkort ook meer ervaringen van zeilen in Thailand, bezienswaardigheden in Thailand en Thailand tips op onze website.

Overig:  visum? Een visum voor Thailand krijg je bij aankomst op het vliegveld

Lees Meer
6161 Hits
0 reacties

Over uitklaren en kleine ( heel kleine) lettertjes

Onze reis door het mooie Indonesië begon in Kupang op Timor. Waar we met hulp Visum voor indonesievan Mr Napa en zijn brommer ons een weg baanden door de papierwinkel die bij het inklaren hoort. Eigenlijk begon het al eerder, in Nieuw Zeeland waar we al druk waren met de aanvraag voor een Cruising Permit. En nog een stop in Port Morseby, een gevaarlijke stad waar je eigenlijk niet wilt zijn maar waar we op de Indonesische ambassade een visum moesten scoren. Het kwam allemaal goed. We betaalden veel Rupia en zetten nog meer handtekeningen en hadden een prachtige tocht door het authentieke Indonesië op weg naar Bali.

Nu is het al weer ruim twee weken geleden dat we afscheid namen van Iris en Full Circle in Nongsapoint MarinaMatthieu, Sjaak en Anja en Bali. Sinds die tijd hebben weer een kleine duizend mijl afgelegd. Indonesië is een erg groot land. En was er in het begin nog een mooie wind, de laatste 300 mijl was het helemaal op. Diesel verstoken dus, ofwel het onderwater zeil opzetten. Of, zoals de Amerikanen zeggen ' pleasing the Arabs'. Inmiddels zijn we in Nongsa Point op Batam.

Dat is zo'n beetje het meest Noordelijke punt van Indonesië, net onder Singapore. Uitklaren dus. De marina is daar, tegen een vergoeding van 1 miljoen Rupia, Wat een papierwinkelbehulpzaam bij. Kun je dat dan niet zelf? Nou, in Indonesië eigenlijk niet. En dan nog is het proces van ruim een dag en meer handtekeningen zetten dan bij het kopen van een huis. We gaven onze paspoorten aan het marina mannetje die het zou gaan regelen. 'Ah, you visa are expired by 18 days', 'that is a problem and will cost you lot of money'! Waarop wij zeiden dat op ons visum toch echt 4 maanden stond in plaats van de meer gebruikelijke 2 maanden. Maar bij Immigration in Kupang was er wel een kaartje in het paspoort gestopt met een stempel van 6 juli, een krabbel van '60' en hele, echt hele kleine lettertjes dat we moesten verlengen voor die 60 dagen om waren. Wij mee naar Immigration in Nongsa. Daar ging de ambtenaar uitleggen dat het echt niet goed was. Groot probleem. In de auto met hem naar een soort hoofdkantoor Nog nooit zo blij met een stempelvan Immigration in Batam. Wel 8 personen bemoeiden zich er mee. Wij maar zeggen dat er echt 4 maanden op het visum stond, dat we het in Port Morseby op de Indonesische Ambassade nadrukkelijk hadden gevraagd. Maar nee, het was toch echt onze fout. We hadden het moeten weten, etc. Er werd een boekje met regels getoond. Er werd gezegd dat de boete 300.000 Rupia per dag per persoon was ( dat zou op bijna 1000 euro uitkomen...). En als we niet zouden betalen dan zouden we de gevangenis in gaan. Toevallig (?) zaten we naast de deur van de gevangenis. Een groot ijzeren geval met een stevig hangslot erop. Er werd dus flink druk gezet. Wij werden erg kwaad. Voelden ons enorm onrecht aan gedaan. Er staat immers 4 maanden in ons visum. We hebben geroepen: 'Then you can put us in jail. Will you call our embassy?' Het moest hogerop besproken worden. We hebben een uur moeten wachten en in spanning gezeten. Betalen of in het gevang? Water en witte rijst? En dan?

Uiteindelijk liep het met een sisser af. De ambassade in Port Moresby zou ons onterecht een visum voor 4 maanden hebben gegeven... Ach ja, het was het proberen waard. Het schijnt vaak te lukken. Hoeveel toeristen jaarlijks zullen betalen? Maar verder is Indonesië een geweldig land!

Morgen op weg naar Maleisië.

Lees Meer
2996 Hits
0 reacties

Over de evenaar....... Vreemde vogels

Full Circle precies op de evenaarJa we zijn weer op de evenaar! De 2e keer sinds ons vertrek. Op 21 september om even voor 4-en.... Gaan we weer van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond. Het is erg warm, de zon staat loodrecht boven de evenaar. Wat een toeval! Het is het begin van de herfst op het noordelijk halfrond.

Het is een saaie trip. Bijna geen wind...... De motor maakt flink overuren. Maar we zijn creatief bezig, er ontpoppen leuke ideeën en we krijgen af en toe bezoek. Een Pietje is niet meervreemde vogel lift al mee vanaf vanmorgen. Een ander inieminie vogeltje, zwaluwachtig, streek ook op de Full Circle neer.... Hij heeft het helaas niet overleefd. Zat onder het dakje en viel zo om met zijn pootjes in de lucht........ We hadden alle tijd om 'm een mooi zeemansgraf te geven met bijpassende muziek.

Vreemde vogelTijdens zo'n saaie trip ga je allerlei dingen bedenken. Doordat we de evenaar weer zijn overgegaan is het misschien leuk om uit te rekenen hoe lang we al onderweg zijn en meer van dat soort zaken. We zijn vandaag 1581 dagen onderweg, hebben 31.500 zeemijlen gevaren. Zijn meer dan 3/4 van de aardbol rondgevaren. 290 graden van de 360 graden. Hebben we ruim 40 landen aangedaan en zijn we nog lang niet terug!

Daar drinken we opMorgen klaren we wel uit uit Indonesië. Waar we 80 dagen zijn geweest en 12 gasten aan boord hebben gehad waarmee we 60 dagen hebben gevaren. Laten we het maar niet hebben over de motoruren en de diesel die we hebben verstookt!

Lees Meer
3104 Hits
0 reacties

Bali, het eiland vol verrassingen

Wat een heerlijke tijd hebben we gehad in Indonesie. Ontzettend leuke en gezellige Fietsen langs het strandgasten aan boord. En Paul zijn dochters en hun vrienden zijn geweest! De Indonesische cultuur spreekt ons enorm aan. Wat zijn de mensen gastvrij en behulpzaam, vriendelijk en goedlachs. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eten! Zelfs na 8 weken hebben we daar nog niet genoeg van!

Met onze laatste gasten hebben we een prima indruk van Bali gekregen. Veel gezien, Juut en Mogewandeld, gelachen en genoten. Met weemoed hebben we ze zaterdag uitgezwaaid. Veel tijd om na te denken hadden we niet..... 5 minuten later zaten we al in een taxi richting Sanur. Op naar vrienden van ons (Judith en Jan Henk) die daar vakantie vierden! Een blij weerzien! Gesprekstof genoeg als je elkaar al bijna 2 jaar niet hebt gezien!

’s Middags op de fiets gestapt om langs het strand te fietsen en heerlijk uit eten Biertjegeweest. Het was zo gezellig dat we ons vertrek een dagje hadden uitgesteld. Nog een dagje toeren met een taxi + chauffeur. Heb je nog een goede Engels sprekende chauffeur nodig in de omgeving van Sanu, mail naar Ranuh (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een vrolijke Frans die veel vertelde over Bali, de cultuur en de mensen!

Nu hebben we dan toch losgegooid! Hebben nog bereik omdat we onder de kust varen ..... Vaarwel Bali..... we hebben genoten!

Juut en Jan Henk tot volgende maand in Nederland!

Getagged in:
Lees Meer
2388 Hits
0 reacties