imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zeilen op de Indische Oceaan

Zijn het de mooie baaien met witte stranden en wuivende palmbomen? Het blauwe water met de vele vissen en prachtig koraal? De aardige mensen, het heerlijke Relaxeten en het comfort van een goed en degelijk zeilschip?  Je voelt je vrij op het water. Op de Full Circle hoeft niets maar mag (bijna) alles. Je hoeft niet te kunnen zeilen. Maar genieten dat is het belangrijkste op de Full Circle. Genieten van de natuur. Genieten van het mooie weer. Genieten van ‘vreemde’culturen.

Ontdek het zelf! Stap voor een onvergetelijke vakantie aan boord van de Full Circle en kom meezeilen naar Sri Lanka, of zeilen bij de Malediven, zeilen bij de Seychellen of misschien zeil je een hele lange etappe mee naar Chagos. Een prachtig atol waar je alleen maar met de zeilboot kan komen. Er is geen vliegveld daar. Ook Madgaskar doen we aan. Heel andere vakantiebestemmingen dan waar de gemiddelde Nederlander naar toe gaat.

SeychellenWe wisselen zeilen af met zwemmen en snorkelen, chillen op het strand met een lekkere cocktail.

Een mini cruise op een zeilboot, zo omschrijven wij een verblijf bij ons aan boord. Met maximaal vier gasten aan boord. Met Monique als prima gastvrouw en kokkin en Paul als ervaren schipper. En wil je beter leren zeilen? Ook dat kan. Zeilinstructie, maar dan wel met mooi weer en in korte broek!

Voor flottielje zeilen in de Malediven of flotielje zeilen bij de seychellen moet je niet bij ons zijn. Ook voor een zeilboot huren bij de Malediven of een zeilboot huren in de Seychellen ben je voor ons aan het verkeerde adres. Maar voor ontspannen meezeilen of actief leren zeilen ben je meer dan welkom.

De wereld rondzeilen is wat we met de Full Circle doen. Maar 2017 staat in het teken van zeilen op de Indische Oceaan. Ook als je niet eens echt van zeilen houdt maarWelkom aan boord wel geniet van op het water zijn. Of combineer een rondreis in de Sri Lanka, de Malediven in een groep of individueel met een week op de Full Circle. Duur? Dat valt wel mee. Kijk in ons overzicht voor beschikbaarheid en prijzen. Heb je nog vragen? Mail ons middels het contactformulier.

Ook de prijzen voor vluchten naar deze droomeilanden vallen mee en hoeven niet echt duurder te zijn dan een ticket naar het Caribische gebied. Al surfend op het internet zag ik tickets naar bv de Seychellen voor rond de 700 euro met Air Berlin. Vanaf Dusseldorf. Stap eens bij een reisbureau binnen zij kunnen je vast helpen met een geschikt ticket te vinden. Pak je kans om deze mooie eilanden vanaf het water te bekijken. Iedere dag een ander uitzicht ipv steeds hetzelfde vanuit je resort? Vragen? Mail ons en we geven antwoord. Soms kan het iets langer duren omdat we net een paar dagen op zee zitten. Maar antwoord krijg je zeker!

Lees Meer
3528 Hits
1 reactie

Bevoorraden & klaarmaken voor vertrekNa ruim een jaar varen tussen Langkawi en Phuket wordt het weer tijd om nieuwe plekken te gaan ontdekken. We Flinke voorraadzijn er bijna klaar voor! De Indische Oceaan! Er werd plotseling wat roet in het eten gegooid. Ivm met een operatie moesten we nogmaals terug naar Nederland. We zijn net terug en hebben genoten van het ijs en de sneeuw. De operatie is goed gegaan en we hebben groen licht gekregen om weer te vertrekken! 
Ja, en dan hebben we geen Makro meer om de hoek zoals op Phuket. Goed nadenken en plannen wat voor voorraden we allemaal aan moeten leggen voor tocht naar Zuid Afrika. Met wel wat eilanden op de route waar we spullen kunnen kopen. Maar ook een periode van 6 à 7 weken waar we niets kunnen krijgen. Chagos is een atol in The middle of nowhere waar niemand woont, laat staan dat je er een winkel vindt. We blijven daar maximaal 4 weken. Met de reis er naar toe en vandaan kom je op die 6 tot 7 weken waar we compleet op onszelf zijn aangewezen. Hopelijk vangen we wat vis! 
Nog even wat laatste inkopen op Langkawi, naar de volgende haven (Telaga) varen om de dieseltank tot aan de nok te vullen. Dan is het tijd voor afscheid van Langkawi. Een zeiltocht naar Phuket van ruim een dag + nacht. Daar struinen we nog een keer door de Makro voor de laatste boodschappen......

Lees Meer
2700 Hits
0 reacties

Windkracht 10!

We zagen het al op de weerkaartjes, er zat een depressie aan te komen. Met voor Thaise begrippen best veel wind! Windfinder.com, de website die we vaak raadplegen tijdens onze zeiltrips gaf 28-35 knopen aan.  Dus maar een dagje blijven liggen aan de oostkant van Koh Lanta waar we al lagen voor de kookworkshop.

Wat een windIn eerste instantie wordt de wind verwacht in de nacht. Maar dat viel allemaal nog wel mee. Maar nadat we bij het opstaan op de I-Pad de weerkaartjes weer bekeken was het in tijd wat opgeschoven.

Rond een uur of 11 was er al meer dan 35 knopen wind. Voor de niet zeilers; dit is bijna bft 8! Maar een half uurtje later zaten we al boven de 40 knopen, bijna bft 9! Het hield een aardige tijd aan. Paul zag de dieptemeter steeds minder aangeven.... Het anker was aan het krabben! Pffft snel de motor aan en proberen meer naar de hoge wal te komen. Meer boten kampten met hetzelfde probleem en volgden ons!

Na 2 uur werd het heel rustig, bijna geen wind meer. Maar de barometer bleef maar dalen! We blijken inPoeh hee de kern van de depressie te zitten! Nog geen half uur later is de wind 180 graden gedraaid en liggen we weer aan de lage wal! En het begint nóg harder te waaien! Pffft dit is echt niet leuk meer! Verschillende boten zijn in de problemen. Hun anker houdt niet! Het waait zo hard dat er water opstuift! Het houdt dit keer wel 2 uur aan en we zien de windmeter af en toe bijna 50 knopen aangeven. Windkracht 10! Gelukkig hebben we dit nooit eerder meegemaakt. Blij zijn we als de depressie voorbij is. Gelukkig is alles heel gebleven! Ook de andere boten hebben gelukkig geen schade opgelopen! We hadden veel moeite ons anker weer op de boot te krijgen. Het had zich zo goed ingegraven. We hadden wel 70 meter ketting gestoken en dat bij maar 5 meter diepte!

Het weer is nu gelukkig weer prima. We zijn voorlopig wel even uitgewaaid! 

Lees Meer
2576 Hits
0 reacties

3 x is SCHEEPSRECHT

Op oudejaarsdag stappen ze aan boord op de Full Circle. Jacques & Tulin, een stel wat al eerder met ons meezeilde, namelijk onze eerste oceaanoversteek. Zij waren toen op honeymoon. Maar liefst 8 weken verbleven zij in de ‘bruidsuite’. Nu 5 jaar laten zeilen we gezamenlijk op de Andamanzee.

Jacques en TulinVan onze opstapplaats bij Yacht Haven varen we eerst naar Koh Yao Yai, naar de door ons zo genoemde ‘no beer bay’. Met een mooie wind varen we vervolgens naar de Phi Phi eilanden waar we aan de noord kant ankeren. Mindere beslissing, tot een uur of 2 in de nacht dreunt de muziek door. Misschien worden we een beetje te oud voor deze vorm van toerisme?

Omdat we toch 2 weken hebben en de wind prima is varen we nog een stuk noordwaarts en ankeren met uitzicht op het zomerpaleis van de onlangs overleden Koning Bhumibol. Als we de volgende dag anker op gaan begint het een partij te waaien. De windmeter tikt bijna 40 knopen aan! We besluiten weer terug te gaan. En zo liggen we voor het eerst in Thailand een dagje ‘verwaaid’, zoals dat heet. Enfin, iedereen zit in een goed boek. Dus een relax dag.

Ondertussen hadden we contact gelegd met een kookschool op Koh Lanta (het volgende eiland op weg naarnat worden Langkawi) voor een kookworkshop. Dus maar weer een mailtje eruit om het een dagje op te schuiven. Geen probleem....

De zeiltrip naar Koh Lanta is super. Mooie wind en een relaxte koers. We ankeren voor het strand aan de westkant. Rond een uur of 3 ’s nacht schieten we allen wakker doordat er plotseling een enorme wind opsteekt. Maar niet uit het oosten, wat normaal is maar uit het westen. Zodat we aan lager wal komen te liggen. De squall (bui) duurt een uurtje, maar de golven  die erdoor ontstaan houden ons de rest van de nacht uit ons slaap. En helaas moeten we de kookworkshop wéér verzetten omdat de golven te hoog zijn en we dus niet met de dinghy naar het strand kunnen komen.  Geen probleem, de reservering wordt weer een dag verzet. En wij varen naar de oostkant van Koh Lanta, vlak bij de Old Town omdat we daar meer beschut liggen voor wind van alle kanten.

Kilootje squidWe gaan alvast inspecteren waar we de volgende dag de dinghy kunnen ‘parkeren’ en verkennen de Old Town. Jacques en Tulin willen wel een keertje koken en we vinden een vissertje waar we een kilo inktvis kopen. We worden aardig nat als we terug varen naar de boot, er staat al een aardig windje. We zijn amper op de boot of de hel breekt los, een enorme onweers bui komt over ons heen en ook hier tikt de windmeter net geen 40 knopen aan! Het weer is echt niet stabiel. Het heeft waarschijnlijk te maken met een depressieHappy cooking bij de Andaman eilanden, west van Phuket. De inktvis is overigens heerlijk maar moeten we helaas binnen opeten. Dat is heel lang geleden dat we binnen aten!

Vanmorgen regende het nog steeds. Maar we bellen niet af. 3 x is scheepsrecht! Met onze badkleding aan met daaroverheen een regenjasje stappen we in de dinghy om naar de kant tegaan. Op de kookschool trekken we onze droge kleren aan. Een heerlijke ochtend met heerlijke gerechten. Gelukkig delen ze doggie-bags uit. We koken 4 gerechten. Dus we eten vanavond de rest op! 

Lees Meer
2331 Hits
0 reacties

Zeilen op een boot & Duiken op Phi Phi eiland

Het is hier heel erg leuk en relaxed .Je hoeft bijna niets te doen het eten wordt voor je geregeld .Je krijgt ontbijt,lunch en avondeten . Je krijgt bij het ontbijt lekker fruit De kleine matroosen een snee brood . Als lunch krijg je iets verschilends soms mais en nog veel meer lekkere dingen. Je gaat natuurlijk zeilen . Ze weten de leuke plaatsjes en je kunt doen wat je wil ze hebben leuke spelletjes en het is er altijd gezellig. Als je een keer naar de kade wil is dat geen probleem . Je kunt naar de leuke plaatsjes en als je op het strand loopt is het altijd lekker warm. Je wordt altijd vermaakt door de mensen en door de muziek. Je kunt lekker slapen want ze hebben fijnen bedden. Je krijgt ook nog een heul leuk shirt op maat en het zit erg lekker . Je kunt ook soms kiezen hoe je het eet als het in het land gebruikelijk is dan kun je met stokjes (chopsticks) eten als je dat wil. Als je een bebaalt fruit niet zo lekker vindt dan kun je kiezen of je dat niet neemt maar ze regelen altijd zo dat je iets hebt wat je lekker vindt . Paul en Monique zijn heel erg aardig en zorgen goed voor je . Als je kunt duiken is dat mooi meegenomen want ze kunnen allebei duiken en je ziet er erg leuke dingen . En over relaxed je hebt hellemaal geen zorgen want als je wilt kun je een boek lezen. En als je thuis kookt hoef je hier niet te koken an je hoeft ook niet af te wassen of de tafel te dekken . Als je het leuk vindt mag het natuurlijk gewoon want je helpt ze er aleenBij Koh Dam maar mee . Als je kinderen hebt hebben zij heel veel geluk eant je wordt hier heel erg verwent. Ze hebben veel drinken en je heb bijna nooit dorst of honger en als je dat wel hebt dan krijg je meteen wat . Als je ergens allergies voor bent dan zeg je dat tegen ze en dan houden ze er rekening mee . Als je al een beetje kan zeilen mag je zoieso helpen . Je mag sturen als je het vraagt . Soms mag je ook de zeilen hijsen en inhalen . De boot heeft eengrootzeil en een bezaan mast een genua en een kotter fok. Ze hebben hier wel een paar regels maar dat is normaal. Het zijn geen strenge regels . Als je wat later aan komt hebben ze al wat eten klaar .Ze hebben bij het eten ook taken niet voor jou maar Paul doet de popcorn en pannenkoeken. Monique doet de rest het ligt eraan in welk land het ligt maar ze maakt ook gerechten uit dat land. Het fruit is gekocht in het land waar je op vakantie bent dus je krijgt iets uit dat land.  Als je naar de kant wilt dan brengt Paul je en als hij op de boot blijft dan komt hij je ook weer ophalen aan de kant . In de boot is ales heel erg gezzelig ingericht . En als er soms iets stuk is repareert Paul het . Als je eigen muziek meeneemt kun je die Chicken headopzetten . Ze weten veel van het zeilen dus als je een vraag hebt kunnen  ze die beantwoorden. Je kunt in de boot en buiten de boot zitten waar je ook wil . Ze hebben kussens waar je lekker op kunt zitten . En als je wilt zwemmen kan dat want als het zo warm is is dat lekker om even af te koelen . Wat ontzetend fijn is op ja kamer heb je een ventilator . Ze hebben een hele mooie kuip een mooie kajuit . Je vaart langs hele mooie gebieden . En als je op het strand wil kan dat . Je kunt er heel leuk snorkelen en er zijn hele mooie eilanden en baaien . Als je vraagt naar tosti krijg je die ze zijn heel lekker . Als hun foto's maken sturen ze die door naar je . Je wordt heel erg verwendt je krijgt schips en popcorn . Ze hebben ook mentis en pepermunt . Monique maakt heel erg lekkere bananen milkshake's en koopt lekkere muffins . Ze nemen heel veel drinken mee je kunt kiezen wat je neemt ze hebben voor kinderen cola of andere dingen en voor de oudere bier of wijn . Ze brengen je ook naar een heel mooi plekje dat je bij vloed kunt zwemmen en bij eb kun je Meehelpen in de keukeneroverheen lopen . Zij hebben ook baaien waar ze nog niet vaak zijn geweest maar dan zoeken ze het op in een boek . Ze zeilen het meeste maar soms gaan ze ook met de motor varen . Er komen ook heel veel rare bootjes langs ze heten longtails .Ze heten zo om hun motor  . Het uitzicht is bijna altijd mooi je kijkt op de open zee of op begroeiden rotsen . Als je naar de kant gaat kun je ook fruit halen in een van de supermarkten je kunt ook snoepjes of schips meenemen wat je wilt . Het is onze eerste vakantie dat we op iemand anders zijn bood meevoeren . Ze brengen je ook naar phi phi island daar is het heel mooi maar wel jammer dat er twaalf jaar geleden een tsunami is geweest . Nu even een ander ding als je het vraag mag je mee koken .

 

We gingen om 27 december naar de kade we gingen duiken . We hadden het gisteren al geregeld en moesten wachten tot 1 uur toen ging de boot . Je kreeg ook een begeleider mee onze begeleider hete Jesse . Hij was heel aardig en kwam uit Zuid-Afrika . De uitrusting hoefde we niet te regelen dat deden zij . Ze hielpen ook om het aante doen . Toen gingen we in het water . Het water was Ventilatorlekkere warm wel 30 graden celsius . Eerst moesten we alles goed doen je bril en adem automaat en de rest . Toen gingen we onder water Jesse zei dat we niet dieper gingen als twaalf meter . Toen gingen we kijken of het trimmen (stil blijven zweven in het water)goed ging dat was zo . Toen gingen we kijken naar vissen . We zagen eerst geel zwarte vissen . Toen we goed gingen kijken zagen we een rog in het zand . Verder zagen we een hele grote school gele vissen . Daar achter was veel koraal . Toen zagen we het koraal met Nemo van de film Finding Nemo . Daarna vroeg Jesse hoeveel bar(lucht in je fles) we nog hadden . We zaten rond de honderd dertig bar . Even later gingen we rondt de 3 meter zoeken naar ongevaarlijke haaien . We zagen er een vanLongtail in Thailand heel digtbij . Toen had er een nog 45 bar . Bij vijftig bar moet je naar boven  . Dus we gingen naar boven we werden opgevangen bij de boot . We kregen eten dat was rijst met kip het was best lekker . Toen iedereen aan boord was gingen we verder met de tweede duik . Het begin was hetzelfde als de eerste duik . Toen we onder waren was het zicht minder maar nog steeds goed genoeg . We keeken goed rondt . Toen zach Jesse in het koraal een hele mooie vis maar je kon hem bijna niet zien want hij had dezelfde kleuren als het koraal . Toen gingen we verder . We zagen in een rots een hele mooie zwart met witte vis . Toen ging er iets mis een van ons kwam niet naar beneden dus toen moesten we even wachten . Toen dat klaar was vroeg Jesse hoeveel bar we nog hadden . Het laagste cijfer was 80 bar. Dat is nog genoeg dus we konden nog even verder . Toen zagen we nog een haai . En helaas was het al voorbij . We gingen met de boot weer naar de baai het was uitijndelijk 7 uur geworden . Het was wel een hele lueke dag geworden .

Dennis

Lees Meer
2781 Hits
0 reacties