imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Groene tomaten met rode uien chutney op Shamim’s wijze

  • 3 grote groene tomaten
  • 1 grote rode ui
  • 2 bolletjes knoflook
  • Groot stuk verse gember (kleine stukjes gesneden)
  • 2 stevige appels (geschild)
  • 1 theelepel cayenne pepper
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml maltazijn
  1. Snij alle ingrediënten grof en doe ze in een grote kom en meng alles.
  2. Doe 200 ml malt azijn in een pan.
  3. Voeg alle ingrediënten toe.
  4. Laat het geheel inkoken.
  5. Koken totdat de groenten zacht zijn en de azijn en het vocht indroogt.
Lees Meer
1541 Hits
0 reacties

Kokos maissoep

  • 1 grote ui (gesnipperd)Kokos maissoep
  • 1 blikje mais
  • verse gember (3 cm) (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (gesneden)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blik kokosmelk
  • 700 ml groentebouillon
  • lente-uitjes (in ringetjes)
  • 2 eetlepels olie
  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de gember en knoflook en fruit deze mee. Voeg de bloem toe en laat deze binden.
  2. Voeg bouillon, maiskorrels paprika en kokosmelk toe en laat dit 15 minuten op laag vuur koken. Hoe wat maiskorrels over voor garnering.
  3. Pureer alles met de staafmixer.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met wat maiskorreltjes en lente-uitjes.
Lees Meer
2189 Hits
0 reacties

KaasBrood Rolletjes

  • 4 boterhammenKaasbroodrolletjes
  • paar plakjes kaas
  • Peper & Zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de korsten van het brood.
  2. Beleg de boterhammen met kaas en doe er wat Zout & Peper op.
  3. Rol de boterhammen op en zet ze vast met een prikkertje.
  4. 5 tot 20 minuten in de oven en.... voila!!
Lees Meer
1861 Hits
0 reacties

Boontjes op Oosterse wijze

  • 500 gram sperziebonenBoontjes op oosterse wijze
  • stukje verse gember
  • 3 teentje knoflook
  • 2 kleine tomaten
  • 1 ui
  • Boemboe voor sajoer boontjes
  1. Snij de ui en knoflook heel fijn en fruit deze in de olie
  2. De de schoongemaakte boontjes erbij en bak deze mee in de olie.
  3. Afblussen met water.
  4. Voeg de tomaten, fijngesneden gember en het pakje boemboe toe en laat alles doorgaren totdat de boontjes gaar zijn.
Lees Meer
1610 Hits
0 reacties

Japanse Aardappelsalade

  • 300 gram aardappelen
  • 50 gram komkommer (zaden verwijderd) in kleine blokjesJapans aardappelsalade
  • 20 gram wortel (klein gesneden)
  • 40 gram rode ui (klein gesneden)
  • 50 gram ham
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels (Japanse) Mayonaise (Kewpie)
  • Zout & Peper
  1. Kook de aardappelen en laat ze uitlekken.
  2. Pureer de aardappelen en laat het afkoelen.
  3. Voeg de overige ingredienten toe en maak op smaak met Zout & Peper.
  4. Japanse mayonaise is zachter van smaak dan onze mayonaise, het is te koop in een Aziatische supermarkt.
Lees Meer
2565 Hits
0 reacties