imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Focaccia

Focaccia

Makkelijk om aan boord te maken!

  • 10 gram gedroogde gistFoccacia
  • 1 eetlepel suiker
  •  500 gram bloem
  • 7 eetlepels olijfolie
  • Zeezout & Peper
  • Beleg naar eigen smaak:
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • Knoflook (dunne plakjes)
  • Blauwe kaas
  1. Los de gist op in 300 ml water en doe er de schep suiker bij, laat het bruisen.
  2. Doe de bloem in een kom. Maak een kuil in het midden, doe het gistmengsel erin met 4 el olijolie.Meng het en voeg zout toe. Kneed het deeg goed (minimaal 15 minuten). Tot het elastisch aanvoelt. Smeer het deeg in met wat olie, zet het in een kom weg op een warme plek met een schone theedoek erover. Laat het 2 uur rijzen.
  3. Kneed het deeg nog een keer goed zodat de lucht eruit gaat. Druk het uit op een bakplaat (met bakpapier). Bestrijk het deeg met olie en prik met je vinger om de 5 cm gaatjes in het deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie nog eens 45 min rijzen.
  4. Verwarm de ove voor, 200 graden. Verdeel de plakjes tomaat, ui, knoflook en blauwe kaas over het deeg en bak de Focaccia in 30 minuten gaar (lichtbruin).
  5. Serveer met een beetje olijfolie, grof zeezout en peper.
Lees Meer
1226 Hits
0 reacties

Courgette koekjes met kaas

Een recept gevonden in de Allerhande. Lekker als bij gerecht, lunchgerecht, maar ook om zo te eten!

  • 800 gram courgetteCourgettekoekjes
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 50 gram peterselie
  • 150 gram (pecorino) kaas
  • 4 el olijfolie

Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, Peper en eventueel Zout.

Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.

Lees Meer
1588 Hits
0 reacties