imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Hummus

  • 1 blik kikkererwtenHummus
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • sap van een ½ limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • theelepel paprika poeder
  • Zout & Peper
  1. Doe alle ingredienten bij elkaar en maal het fijn in een blender of met de staafmixer.
  2. Op smaak brengen met Zout en Peper!
Lees Meer
1413 Hits
0 reacties

Yoghurt - zelf maken

  • 1 liter melk (mag ook langhoudbare of melkpoeder zijn)Yoghurt
  • 3 eetlepels yoghurt
  • Grote themos 'kan/bak'
  • Goede thermometer die tot 100 graden kan
  1. Warm 1 liter melk op tot 90 graden. Blijven roeren zodat de melk niet aanbrandt
  2. Laat de yoghurt afkoelen tot 45 graden.
  3. Neem 1 dl apart doe dit in een apart bakje en mix deze met de 3 eetlepels yoghurt.
  4. Doe deze mix bij de rest van de melk en roer dit.
  5. Gooi de yoghurt over in een (glazen) pot, sluit deze. Doe de pot in de 'thermos' (zie foto) en laat dit op een rustige plaats 12 uur staan.
  6. Dan is de yoghurt klaar en kan je 'm in de koelkast zetten.
  7. Om opnieuw yoghurt te maken bewaar je 3 eetlepels 'oude' yoghurt en herhaal je de procedure.

De yoghurt wordt steeds lekkerder!

 

Lees Meer
1451 Hits
0 reacties

Stokbroodje geitenkaas met walnoot en honing

  • stokbroodStokbroodje geitenkaas met walnoot en honing
  • zachte geitenkaas
  • walnoten
  • honing
  1. Leg op een bakplaat sneetje stokbrood naast elkaar.
  2. Besmeer deze met geitenkaas.
  3. Doe er wat honing op.
  4. Leg op ieder sneetje stokbrood een stukje walnoot.
  5. Ongeveer 5-7 minuten in de oven totdat de geitenkaas is gesmolten.
Lees Meer
1515 Hits
0 reacties

Mango Jam

  • 500 gram mangomangojam
  • 350 gram (gelei)suiker
  • 3 limoentjes (alleen het sap)
  1. Maak de mango's schoon en doe deze in een pan.
  2. Voeg de suiker en het sap toe en zet de pan op een laag vuur.
  3. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
  4. Zodra de jam dik genoeg is haal je de pan van het vuur en laatje de jam afkoelen.
  5. Doe de jam in een schone pot en bewaar in de koelkast

Heerlijk op zelfgemaakt brood maar ook lekker bij desserts!

Getagged in:
Lees Meer
1605 Hits
0 reacties

Mango Chutney

  • 2 mango'sMango Chutney
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse gember (3 cm)
  • Handje rozijnen
  • rood pepertje
  • 200 gram suiker
  • limoen- of citroensap
  1. Schil de mango en snij in blokjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en voeg de mango toe.
  3. Snij het pepertje in dunne ringetjes en snij de gember heel fijn en voeg toe.
  4. Doe de rozijnen erbij.
  5. Laat ongeveer 30 minuten op een laag vuurtje koken.
  6. Voeg de suiker toe en laat deze 15 minuten meekoken.
  7. Opsmaak brengen met limoensap en eventueel wat cayennepeper.
  8. Kook in tot de gewenste dikte en doe de chutney in een schone pot.
  9. Af laten koelen en bewaren in de koelkast
Lees Meer
1476 Hits
0 reacties