imageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2017 over de Indische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Hallberg Nassi

400 gram gekookte rijst

1 ui - fijngesneden

1 knoflook - fijngesneden

2 paprika's - fijngesneden

champignons - fijngegesneden

sambal - ketjap - djahe (gemberwortel)

eieren

kroepoek

 

1. Bak de ui en knoflook in een wokpan met wat olie

2. Voeg de paprika toe en laat deze zacht worden

3. Voeg dan de champignons toe en later de prei

4. Nassi op smaak brengen met sambal, ketjap en Djahe

5. Serveren met een spiegelei en kroepoek

6. Natuurlijk ook altijd lekker om er wat pindasaus bij te maken!

 

 

Lees Meer
774 Hits
0 reacties

Kip curry van Fiji

  • Hele kip in stukken
  • 2 grote citroenen
  • verse gember (2 cm) fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook
  • ½ ui
  • chili vlokken
  • 1 theelepel komijn (geera)
  • 1 theelepel mosterdzaadjes (sarso)
  • 1 theelepel kurkuma (haldi)
  • 1 theelepel marsala of kerriepoeder
  • 2 theelepels soyasaus
  • 2 handjes verse koriander (fijngesneden)
  • Zout & Peper
  • Olie

 

Lees Meer
827 Hits
0 reacties

Roti van Fiji

  • 2 kopjes bloemZelfgemaakte roti
  • 1 eetlepel olie
  • heet water
  1. De de bloem in een schaal, maak in het midden een kuil. Doe daar de olie en het water in. Roer met een pollepel. Voeg steeds water toe tot alles is gemixt.
  2. Kneed tot het deeg soepel is en niet meer aan je handen blijft plakken.
  3. Maak kleine balletjes (6-8 cm diameter).
  4. Verwarm een koekenpan.
  5. Maak de balletjes plat met een deegroller (dun!)
  6. Doe een klein beetje olie in de pan.
  7. Bak de roti, als er bobbles tevoorschijn komen druk deze dan weg.
  8. Omdraaien als de roti een beetje bruin wordt.
  9. Als de andere kant ook bruin is, is de roti klaar.
  10. Serveer met curry (zie ander recept van de cooking class).
Lees Meer
905 Hits
0 reacties

Frittata

  • 8 eieren
  • 3 bosuitjes (in ringetjes)Frittata
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 450 gram (voorgekookte) aardappelen in blokjes
  • 2 tomaten (of kleine tomaatjes) in plakjes
  • geraspte kaas
  • verse kruiden
  • Zout & Peper
  1. Klop de eieren los en voeg de kaas en Zout & Peper toe.
  2. Doe olie in een hapjespan en bak de bosuitjes, knoflook. Voeg de aardappelen en de paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Zet het vuur zachtjes en voeg de eieren toe en laat de frittata 10 - 12 minuten garen.
  4. Leg de plakjes tomaat en de verse kruiden erop.
  5. Draai de frittata om (met een grote deksel) en bak 'm kort aan de andere kant.
  6. Lekker met salade!
Getagged in:
Lees Meer
750 Hits
0 reacties

Banana Boot

  1. Besmeer de tortilla met pindakaas.
  2. Leg de banaan erop.
  3. Strooi er wat kaneel over.
  4. Rol 'm op / snij & serveer.

 

Lees Meer
774 Hits
0 reacties