imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Champignonsoep met kaas

  • 400-500 gr champignonsChampignonssoepmetkaas
  • 150 gr onbijtspek (of bacon)
  • 2 eetl boter
  • 3 eetl bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom (of kookroom)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gr jonge kaas
  • 200 gr roomkaas
  • Zout & Peper
  1. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd het spek in reepjes.
  2. Bak de spekreepjes en haal ze uit de pan. Rasp of snijd de jonge kaas fijn.
  3. Verhit boter in een kookpan. Bak de champignons hierin aan. Bestuif ze met bloem en bak de bloem kort mee.
  4. Roer de wijn, slagroom, 1,5 literwater en de bouillonblokjes erdoorheen. Breng de soep aan de kook.
  5. Voeg beetje bij beetje de jonge kaas en de roomkaas toen en laat desoep 2-3 min zachtjes doorkoken.
  6. Breng de soep op smaak met Zout en Peper en garneer met het knapperig gebakken spek.
Lees Meer
1810 Hits
0 reacties

Steengoede curry

  • Plantaardige olie (het recept zegt 125 ml, maar dat vind ik te veel)
  • 400 gr rundvlees in blokjes van 3 cmCurryvanthehairybikers
  • 1 medium ui in stukjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper (gemalen)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 3 kruidnageltjes
  • Optie: 3 kardemons (zaden)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ blik tomatenblokjes (blik van 400 gr)
  • 125 gr/ml yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout
  • Beetje suiker
  1. In een braadpan / bakpan met deksel de olie verhitten en het vlees rondom bruin bakken. Het vlees met een gaatjeslepel uit de pan halen en afgedekt apart zetten.
  2. De ui en knoflook in de pan doen en glazig bakken. De pan even goed verhitten, alle kruiden toevoegen en heel kort bakken, zodat de smaken vrij komen. Niet laten (aan)branden!
  3. Het vlees weer in de pan doen, de tomaten toevoegen en aan de kook brengen. Vuur zachtjes zetten, de yoghurt en de azijn toevoegen. Daarna op smaak brengen met zout en een beetje suiker.
  4. Pan weer goed verhitten, aan de kook laten komen en afgedekt 1 ½ uur laten stoven of totdat het vlees mals is. Het stoven kan ook in de oven, in een ovenvaste pan of schotel met deksel en duurt dan 2 uur op 190 C.
Lees Meer
1470 Hits
0 reacties

Penne alla Puttanesca

  • 500 gram pennepenne alla puttanesca
  • zout
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 x 400 gram gepelde tomaten in blik
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 10 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • Zout & Peper
  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout.
  2. Verhit de olie en bak daarin de knoflook en de rode peper 3-4 min. Voeg de ansjovis toe en laat dit heel zacht worden,’smelten’.
  3. Roer de tomaten met vocht en de oregano erdoor en laat de saus ± 30 min. sudderen tot een groot deel van het vocht verdampt is.
  4. Voeg de kappertjes en olijven toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Meng de saus met de uitgelekte pasta.

Lekker met geraspte kaas!

Lees Meer
1446 Hits
0 reacties

Garnalen Buzara

  • 500 gram tomatenGarnalen
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • blikje tomaten puree
  • italiaanse kruiden
  • verse peterselie (fijngehakt)
  • 500 gram garnalen
  • 200 ml witte wijn
  • 150 gram slagroom
  • 1 bouillon blokje
  • 3 eetlepels olijfolie
  1. Ontvel de tomaten door ze onder te dompelen in heet water. Verwijder vocht en zaadjes.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en de peterselie (ongeveer 2 minuten).
  3. Roer een theeleple Italiaanse kruiden, het blikje tomatepuree en de tomatenstukjes mee en bak deze nog eens 3 minuten.
  4. Voeg de wijn, slagroom en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
  5. Voeg de garnalen toe en kook deze mee (niet te lang anders worden ze taai).
  6. Op smaak brengen met Peper & Zout en serveren met Lintmacaronie!
Lees Meer
1454 Hits
0 reacties

Callaloosoep van Celeste

  • 1 grote ui (fijngesneden)Callaloosoep van Celeste
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 paprika (fijngesneden)
  • 1 (lokale) aardappel (fijngesneden)
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • grote bos Callaloo (of anders 500 gram spinazie)
  • 6 dl groentebouillon
  • scheutje chilisaus
  • limoen (of citroen)sap
  • verse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  1. Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit ui, knoflook, bleekselderij, paprika, aardappel, wortel op een matig vuur.
  2. Strooi kruiden naar keuze toe. Voeg de Calloloo (of spinazie) toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Giet de bouillon erbij (eventueel aanvullen met meer water) en laat de soep zo'n 3 kwartier koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot ie vrij glad is.
  5. Eventueel nog iets verdunnen.

 

 

Lees Meer
1385 Hits
0 reacties