imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Bahamiaanse Macaroni

  • 225 gram elleboog macaronieBahamaiaanse macaronie
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • ½ groene paprika (fijngehakt)
  • 125 gr geraspte belegen kaas
  • 2 eieren
  • 3,6 dl gecondenseerde melk (zonder suiker)
  • chilisaus
  • Zout & Peper
  1. Kook de macaronie in ruim kokend water met zout al dente.
  2. Voeg de ui en paprika toe en laat deze een minuut meekoken.
  3. Macaronie en groenten laten uitlekken en terugdoen in de pan.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en roer totdat deze is gesmolten.
  5. Klop de eieren en de gecondenseerde melk door de macaronie met kaas.
  6. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
  7. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden) 30 minuten. Totdat de macaroniemassa stevig is en bruin begint te worden.
  8. Haal de schaal uit de oven en laat 'm 10 minuten staan.
  9. Snij de macaronie voor het serveren in stukken.

Je kan het als bijgerecht eten. Wij eten het als hoofdgerecht met sla.

Lees Meer
1599 Hits
0 reacties

Gevulde Paprika's

  • pond rundergehaktgevulde paprikas van manon
  • 4 paprika's
  • 1 ui
  • gehaktkruiden
  • 1 ei
  • ketchup
  • room
  • paprikapoeder
  • rijst
  1. Maak de paprika's schoon, haal het kapje eraf en het steeltje eruit. Goed droogmaken.
  2. Snipper de ui en maakt de gehakt klaar met de kruiden en het ei.
  3. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
  4. Doe boter in een pan (hapjespan) en fruit de ui samen met de paprika's (random aanbraden.
  5. Vuur laagzetten, strooi paprikapoeder over de paprika's en de kapjes.
  6. Doe een flinke scheut ketchup in de pan een beetje water erbij en zet het vuur laag.
  7. Laat dit 3 kwartier sudderen tot de paprika's zacht zijn.
  8. Kook de rijst, haal de paprika's uit de pan en maak de saus van de paprika's af met room.

EET SMAKELIJK!

Lees Meer
1474 Hits
0 reacties

Salade Nicoise

  • 1 krop slaSaladeNicoise
  • 1 blikje tonijn
  • 2 tomaten in partjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 aardappelen
  • 300 gram sperciebonen
  • 2 gekookte eieren
  • ansjovisfilet (blik)
  • zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • wittewijnazijn
  • peterselie
  • basilicum
  1. Schil de aardappelen en kook ze. Maak de boontjes schoon en kook deze beetgaar (afspoelen met koud water).
  2. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de uitgelekte tonijn.
  3. Verdeel de tomaat, ui, boontjes, aardappel, ansjovis, olijven, kappertjes.
  4. Maak de dressing van 2 delen olie,1 deel azijn, 1 deel citroensap. Op smaak maken met Zout & Peper. Giet deze over de salade.
Lees Meer
1488 Hits
0 reacties

Linzensoep van Paul

  • 500 gram linzen (rode)
  • 2 uien
  • stukje verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • koriander
  • tuinkruidenbouillonblokje
  • Peper & Zout
  1. Snij de uien klein en fruit deze in olie.
  2. Voeg de linzen toe en roer deze door de olie.
  3. Steeds water toevoegen (net als met risotto) en blijven roeren tot de linzen gaar zijn.
  4. Gember en knoflook en koriander fijnmaken en toevoegen evenals het bouillonblokje.
  5. Voor het serveren op smaak maken met Peper & Zout en garneren met fijngesneden koriander.

 

 

Lees Meer
1490 Hits
0 reacties

Poisson Cru

  • 250 gram verse tonijnPoissonCru
  • halve kleine komkommer
  • 1 tomaat
  • klein rood uitje
  • 1 wortel
  • 1 dl limoen of citroensap
  • 1 dl kokosmelk
  • peterselie
  • Peper & Zout
  1. Snij de tonijn in blokjes, doe deze in een kom en breng op smaak met Peper & Zout.
  2. Giet de limoensap erbij en meng het goed. Dek de schaal af met plasticfolie.
  3. Laat de tonijn een minuut of 15 marineren. De vis 'gaart' als het ware. Hoe langer je marineert hoe gaarder de vis wordt.
  4. Giet de tonijn af in een vergiet en vang de marinade op.
  5. Doe de tonijn terug in de kom en voeg kleingesneden tomaat, komkommer, wortel en ui toe.
  6. Voeg de kokosmelk toe en maak het gerecht op smaak met de marinade.

Heerlijk fris gerecht voor de zomer

Lees Meer
1563 Hits
0 reacties