imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Erwtensoep zoals mijn vader, Aad 'm jarenlang maakte

  • 500 gr krabbetjes of hamschijfsnert
  • 500 gr. spliterwten
  • 250 ge. zuurkoolspek
  • 1 gelderse rookworst
  • 4 gesnipperde uien
  • 1 winterpeen in dunne plakjes gesneden
  • 1 selderijknol in blokjes gesneden
  • 2 in ringen gesneden preien
  • 2 in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 dl. melk
  • 2 el. selderijblad, fijn gehakt
  1. Breng de erwten, samen met het vlees en het zuurkoolspek aan de kook. Na een half uur afschuimen.
  2. Alle groenten, behalve het selderijblad toevoegen. Breng op smaak met (ruim) Peper & Zout en laat het tenminste een uur op laag vuur koken.
  3. Haal het vlees uit de pan en verwijder eventuele botjes. Snij het vlees en het zuurkoolspek klein en doe het terug in de pan.
  4. Laat de rookworst de laatste 20 minuten in de soep meekoken of verwarm deze apart, als hij in plastic verpakt is. Voeg als laatste de melk en de selderij toe alsmede de in plakjes gesneden rookworst .

Tip: Geef er als finishing touch roggebrood en katenspek bij

EN NU MAAR SMULLEN....................................................................................

Lees Meer
1602 Hits
0 reacties

Preischotel met gehakt en ananas

  • Half zakje boemboekruidenPreischotel met gehakt
  • Pond gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Peper, zout
  • 1 verse ananas
  • Bloem
  • 3 el olie
  • 750 Gr. Gesneden en gewassen prei
  • Kerriepoeder
  • Ketjap asin
  • Sambal
  1. Boemboekruiden 5 min. Weken in 2 à 3 el water. In kom gehakt met ei, paneermeel en geweekte kruiden goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal vormen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Ananas in stukjes snijden.
  2. Gehaktballetjes door wat bloem wentelen en overtollige bloem afschudden. In braadpan olie verhitten en hierin balletjes rondom lichtbruin braden. Prei, kerriepoeder en ananas toevoegen en 3 min. Al omscheppend meebakken. Ketjap toevoegen en het gerecht met deksel op pan 8 à 10 min. Zachtjes smoren. Op smaak brengen met peper, zout en sambal. Eet smakelijk!
Lees Meer
1454 Hits
0 reacties

Citroenrisotto

  • 50 gram boterCitroenrisotto
  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • Schil van 1 citroen
  • Verse peterselie
  1. Snij de ui klein en fruit deze (glazig) in de pan, voeg de knoflook toe
  2. Voeg de risottorijst toe en bak dit mee voor ongeveer 2 minuten
  3. Voeg roerend 1 liter kippenbouillon scheutje voor scheutje toe (steeds als de vorige scheut door de rijst is opgenomen)
  4. Regelmatig blijven roeren
  5. De risotto is na ongeveer 20 minuten klaar (rijst mag niet meer hard zijn)
  6. Daarna de schil van een schoongeboende citroen erboven raspen
  7. Flink wat fijngesneden peterselie erdoor roeren
Lees Meer
1398 Hits
0 reacties

Pompoensoep

  • Halve pompoenPompoensoep
  • 2 uien
  • 3 teentje knoflook
  • flink stuk verse gember
  • koriander
  • bouillonblokje

1. Hak de uien fijn en fruit deze aan in een grote pan. Doe de fijngesneden knoflook erbij.

2. Schil de pompoen en snij deze in stukken en voeg deze toe evenals de fijngesneden gember. Vul de pan met water en doe er een bouillonblokje bij.

3. Laat alles koken tot het gaar is en pureer met de staafmixer.

4. Op smaak maken met verse koriander, Peper & Zout.

Lees Meer
1303 Hits
0 reacties

Couscous met rozijnen en kaneel

Als je echt even geen puf hebt om in de kombuis te staan!

  • 2 eetlepls olieCouscousmetrozijnenenkaneel
  • couscous
  • 1 ui
  • kaneel
  • cherry tomaatjes of tomaten in stukjes gesneden
  • bouillon blokje
  • handje rozijnen
  • evt peterselie

1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig.

2. Voeg de cherry tomaten toe en bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen. 

3. Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor.

4. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen.

5. Voeg de rozijnen, de peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal

Lees Meer
1413 Hits
0 reacties