imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Broodje Corrie Anders

  • 6 eetlepels pindakaas (zeemansboter)
  • 2 eetlepels koriander (fijngesneden)Broodjecorrieanders
  • 2 eetlepels rode ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 4 theelepels (rijst)azijn
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 8 sneden lekker brood
  • Zout & Peper
  1. Meng de pindakaas, koriander, ui, knoflook & azijn tot een gladde massa.
  2. Besmeer het brood met de spread.
  3. Leg er plakjes komkommer en avocado op

 

Lees Meer
1782 Hits
0 reacties

Zalmlasagne

  • 2 komkommerszalmlasagne
  • 2 zakjes bechamelsaus (50 gram)
  • liter melk
  • pakje gerookte zalm snippers (200 gram)
  • verse dille
  • pakje voorgekookte groene lasagnevellen (250 gram)
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • boter om in te vetten
  • Zout & Peper
  1. Verwarm de oven voor (200 graden) en schil de komkommers, halveer deze en haal de zaadlijsten eruit. Snij de komkommer in plakjes en bestrooi met wat Zout & Peper.
  2. Bechamelsaus met melk bereiden (zie verpakking).
  3. Zalmsnippers en dille door de helft door de bechamelsaus scheppen.
  4. Ovenschaal invetten en een laagje gewone bechamelsaus op de bodem schenken.
  5. 1/3 deel van de komkommer eropscheppen.
  6. Afdekken met lasagne vellen.
  7. Helft van de zalmsaus erover schenken.
  8. 1/3 van de komkommerschijfjes erop leggen.
  9. Afdekken met lasagne vellen
  10. Nogmaals herhalen. En eindigen met de rest van de gewone bechamelsaus.
  11. Kaas erover strooien en 30 minuten in de oven.

 

Lees Meer
1637 Hits
0 reacties

Indiase bonensoep

  • 2 uienIndiasebonensoep
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 eetlepels milde Indiase curry pasta
  • liter water
  • 3 tomaten
  • 200 ml Kokosmelk
  • verse koriander
  1. Snipper de ui en fruit deze en doe de lepels currypaste erdoor.
  2. Spoel de bonen en kikkererwten af en voeg deze toe aan de ui met een liter water.
  3. Vuur laagdraaien en 5 minuten laten koken.
  4. Snij de tomaten in blokjes en hak de koriander grof.
  5. Voeg de kokosmelk toe dan de tomaten.
  6. Nog een minuutje laten koken op laag vuur.
  7. Vlak voor het serveren de koriander erdoor!

Deze soep kun je een paar dagen van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

Lees Meer
1689 Hits
0 reacties

Mahi-Mahi kibbeling

  • Flinke moot Mahi-Mahi (of andere witte vis)Paul's Mahi Mahi kibbeling
  • Bloem
  • Boter
  • Zout & Peper
  • Limoen (of citroen)
  1. Snij de vis in blokjes, bestrooi met Zout & Peper.
  2. Doe was bloem op een boord en haal de moten er doorheen.
  3. Bak de stukken Mahi-Mahi in roomboter op matig vuur.
  4. Serveren met limoen.
Lees Meer
1698 Hits
0 reacties

Macaroni met Smac - oud familierecept

  • Pak macaroni van Honig (oranje pak)Smac
  • Blik Smac van Unox
  • Tube Heinz tomatenketchup
  • Plat stuk volvette Goudse kaas
  • Flesje Maggie
  • Zout
  1. Kook de macaroni in water met wat zout volgens de aanwijzingen op het pak, snij de Smac in kleine blokjes, snij de kaas in blokjes. Giet de macaroni af in een vergiet. Doe deze terug in de pan samen met de Smac, kaas en flink wat tomatenketchup. Goed doorwarmen tot de kaas smelt. Een beetje op smaak brengen met maggie. Eet Smakelijk!!
  2. Ach, wat zal ik ervan zeggen. Met de normen van nu een ietwat ranzig gerecht, maar het was enorm voedzaam. We wisten niet beter of half Nederland maakte volgens mij in die tijd op deze manier macaroni klaar.
  3. Toen het zeilen met de Oelewapper een aanvang nam, werd de fouragekist onder het achterdek dan ook flink voorzien van pakken Honig, blikken Smac, tubes Heinz en Maggi.
  4. Ook kan ik me nog een zomervakantie met Jan en Willy in Nauders Oostenrijk herinneren waar we in een Pension mit Fruhstuck zaten maar zonder kookgelegenheid. We gingen dan een paar keer per week eten in Gasthoff Lamm, een leuk ouderwets tentje met heerlijke Tiroolse streekgerechten.
  5. Paul en ik gingen elke morgen kijken wat het Tagesangebot was (dat werd pakweg halftien 's morgens opgehangen) en gingen het vervolgens hartstochtelijk bij Jan en Willy aanprijzen. Want het alternatief zou Macaroni met Smac zijn, bereid ergens in de wegberm op zo'n eenpits campinggasbrandertje. Hollandser kan haast niet en ik vond dat allemaal maar niks.
  6. Overigens zijn Paul en ik tijdens onze vakanties na die beginperiode wel Italiaanser gaan koken met zelfgemaakte Bolognesesaus. Tijdens het inkopen voor Maartjes verjaardag heb ik nog even gekeken of je alle ingredienten nog kunt krijgen en verdomd. Alles is er nog bij Appie Heijn en ziet er nog ongeveer hetzelfde uit. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Ik heb nog overwogen er een foto voor jullie van te maken. Twee weken terug was er ook een bonusaanbieding van Smac, twee halen één betalen!!
Lees Meer
2672 Hits
0 reacties