imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

BBH? Jaaa

Wat een vreemde titel voor een blog? Wordt je zo wel duidelijk waar dat op slaat! Wij hebben een ‘soort’ van vakantie. De Full Circle dobbert aan een moorin g in de Bay of Islands. We missen haar stiekem best wel een klein beetje! Met Marilou & Frans zijn we vertrokken in de ‘Full Circle on wheels’ om dit waanzinnig mooie land verder te ontdekken. Met een strakblauwe lucht varen we naar het Zuider eiland op de Interislander. Gezellig met zijn 4-en, Frans en Marilou vliegen pas vanaf Christchurch weer noordwaarts. Dus we hebben nog wel even samen. De aankomst bij Picton is al spectaculair. De kust is prachtig met de vele fjorden die ze hier ‘Sounds’ noemen. Vanaf de boot direct rechts afslaan de Queen Charlotte road op! Een kronkelige weg met de meest spectaculaire uit- en vergezichten.

Marilou heeft de BBH’s uitgezocht voor de komende dagen. Laat ik vertellen wat dat zijn. Waar de naam voor staat ben ik nog niet achter maar het zijn zéér betaalbare hostels waar je voor rond de 20-30 euro p.p. kunt slapen. Je kan er zelf koken, de keukens zijn prima uitgerust. Vaak zijn er meerdere keukens. Je hoeft alleen je eigen boodschappen mee te brengen. Reuzegezellig dus, koken met verschillende mensen te gelijk. De meest heerlijke aroma’s doen je reukzin prikkelen. Soms ook minder, maar dan besluit je gewoon wat later te koken als de luchten de keuken weer uit zijn....

De BBH’s zijn (bijna) allemaal fantastische hostels op super lokaties vaak midden in de stad. De eigenaren zijn zeer gastvrij, willen je met alles helpen en regelen van alles voor je! Er zijn ruimtes waar je kunt relaxen, tv kan kijken of een kaartje kan leggen of natuurlijk domino-en! Sommige hebben zelfs een bubbelbad. Of gratis gebruik van fietsen. In Havelock, de ‘mosselstad van Nieuw Zeeland’ werd ons door de eigenaar een schaal met mosselen voorgezet! Op Bankpeninsula een schiereiland in de buurt van Christchurch zaten we in the middle of nowhere! In een hostel gerund door 2 Nederlanders: Doubledutch. Daar hadden ze maar 3 kamers dus het huis was bijna voor ons alleen! Met opgestroopte broekspijpen en gewapend met 2 emmers zijn we mosselen op laag water gaan zoeken. De vangst was groot, met zijn 4-en hebben we onze buiken rond gegeten!

Bij het online boeken van de hostels zag ik steeds de hostel in Christchurch voorbij komen. The Jailhouse. Tot 1999 was dit gebouw in gebruik als gevangenis. Nu is het een hostel, hilarisch leuk! Daar hebben we op water en brood 1 nachtje geslapen. Moesten natuurlijk wel eerst op de Foto!

Ondertussen ben ik erachter waar BBH voor staat: Budget Backpackers Hostel! Voordehandliggend eigenlijk.......

Full Circle editie Nieuw Zeeland deel 1
Over Mt. Cook de Tasman gletsjer, blauwe meren, pi...

Gerelateerde berichten

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 13 augustus 2022

Captcha afbeelding