imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Over Milford Sound Gletsjers Pannenkoekrotsen en de Pannenkoekfamilie en nog veel meer............

We varen bij het schrijven van de blog door de Cook Strait met de ferry. Onze tijd op het Zuidereiland zit erop! Wauw, wat hebben we genoten en veel beleefd. Gezellige mensen ontmoet, mooie bijzondere musea bezocht, prachtige dieren gezien, leuke steden bezocht en vooral genoten van de fantastische natuur.

We blijven nog 2 nachtjes in Wellington. Dan nog 1 stopje op weg naar de Bay of Islands en dan zit 'onze vakantie' erop!

 

Ik kan pagina's vol schrijven over het Zuidereiland. Maar ik zal me nu houden bij wat hoogtepunten....... Vrij zuidelijk ligt de Milford Sound, een fjordengebied met steile rotsen tot bijna 1700 meter hoog. Mitre Peak is daarmee de hoogste berg ter wereld die direct uit zee oprijst! De Milford sound is trouwens 16 kilometer lang. De weg er naartoe is al een belevenis op zich met onderweg allemaal prachtige stops. Ik denk misschien wel een van de mooiste wegen van Nieuw Zeeland. We besluiten heel vroeg te vertrekken vanaf Te Anau. Het is dan nog lekker rustig op de weg en (lekker Hollands) de cruiseboot is een stuk goedkoper in de ochtend. We beleven een geweldige dag en komen lekker moe weer in de hostel terug.

 

Een paar dagen later zijn we aan de ruige westkust. De 2 gletsjers staan ook op ons 'to see' lijstje. Het is een behoorlijke klim on bij de Fox gletsjer te komen. Maar de beloning is het waard. Wat een ruige natuur! Je voelt je net er een kaboutertje bij. De Franz Josef gletsjer staat voor de volgende dag gepland. Maar het regent cats & dogs. We besluiten maar kopje onder te gaan in de hot pools van gletsjer water. Klinkt een beetje raar maar het was heerlijk. Onverwacht klaart het de volgende dag op en kunnen we ook de andere gletsjer zien. Trouwens nergens ter wereld zijn op zo’n geringe hoogte gletsjers te zien.

 

Bij Punakaki bekijken we de Pancake rocks, bijzondere rotsformaties die gelaagd zijn er daardoor op pannenkoeken lijken. Eerder schreef ik over de BBH hostels. Deze zijn bijna allemaal goed maar sommige zijn excellent! Toevallig liggen er 2 'redelijk' op onze route. Zoals de Ecolodge en The Old Slaughter house. Een ervaring op zich! In de Beaconstone Ecolodge is bijna alles eco, zelfs de toiletten en de matrassen. The Old Slaughter house ligt hoog op een berg. Je loopt met je rugzak op een kwartier omhoog. David wil met zijn quat de bagage wel ophalen, maar dit is veel echter. Het uitzicht is meer dan fantastisch. Beiden lodges zijn door de bewoners zelf gebouwd, klein en daardoor erg gezellig. Graag vertellen ze over hun droom die ze hebben gerealiseerd..... Enneh.... Wij denken dat de Kiwi's gastvrijheid hebben uitgevonden!

 

Als je ooit naar Nieuw Zeeland gaat moet je een bezoek aan het Abel Tasman National Park zeker in plannen! Er zijn vele mogelijkheden om dit prachtige park te bekijken. Hikend, kajakkend, met de ferry of een combi van deze.

 

Vroeg in morgen laten wij ons afzetten op een mooi strandje na ruim een uur varen. We wandelen ruim 3 uur terug over een prachtige track. Daar hebben de Kiwi's echt wel kaas van gegeten. Overal leggen ze de mooiste wandelpaden (hiking tracks) aan. Je kan ook meerdaagse hikes doen van hut naar hut. Ook rond en door natuurfenomenen liggen mooie paden en uitzichtpunten. En overal staan borden met informatie over wat je er kunt zien. Zodat de natuur in takt blijft en de toeristen op de paden.

 

Maar na dus die 3 uur wandelen, rusten we uit op een strandje en worden we weer opgepikt door de ferry die ons terug brengt. Zo kan ieder zijn route voor die dag (of meerdere dagen) uitstippelen.

 

We bezoeken in Nelson de "Pancake familie" waar we eerder over hebben geschreven in de Pacific en in Blenheim hebben we afgelopen nacht bij Bea ( een oud KLM collega) en Jean Paul geslapen. Reuze gastvrij en gezellig. En zo zit onze Full Circle op het Zuidereiland erop. Een ding weten we zeker..... We willen hier nog een keer terugkomen!

Over Mt. Cook de Tasman gletsjer, blauwe meren, pi...
Back on the Boat

Gerelateerde berichten

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 13 augustus 2022

Captcha afbeelding