imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Fatu Hiva - Beautiful Island en People

Marquesas - Fatu Hiva,

Wat een verademing om na 3 weken niets dan water opeens een schitterend groen ongerept eiland uit het niets op te zien doemen! Zoals we in een eerder blog al schreven hebben we best een vermoeiende tocht gehad, doordat we de helft van het aantal te varen mijlen op de hand hebben gestuurd! Dus...... happy......land in zicht!!

We worden beloond! De gidsen en pilots melden dat dit één van de mooiste baaien van de Pacific moet zijn. Eerder hebben we lopen mopperen op de boten van de ARC, ook hier liggen er weer veel, maar blij zijn we met de hulp van een Engelsman die ons helpt met zijn dinghy om ons hek-anker uit te brengen. Doordat de baai niet al te groot is brengt iedereen een 2e anker uit om de cirkel die je normaal achter je anker draait te verkleinen, zodat er meer boten kunnen liggen.

 

We liggen als een huis en zijn van plan hier voorlopig niet weg te gaan. Morgen gaan we aan land om na 3 weken de benen weer eens te strekken. Maar eerst lekker bijkomen en een normale nachtrust! We gaan lekker vroeg naar bed en slapen bijna klokje rond en met zijn tweeen tegelijk!

 

Achter een breakwater hebben ze een mooie plek gemaakt voor hun eigen vissersbootjes en de dinghys van de jachten. We worden direct vriendelijk begroet in het Frans. Zo, da’s lekker, effe wandelen! Je waant je in een tropisch paradijs. Er staan bananen, sinaasappel, broodvrucht, limoentjes en kweet niet wat voor andere bomen allemaal. Er bloeit van alles en alles is zo intens groen!

 

We willen de eerste dag niet meteen overdrijven en de spieren eerst maar weer een beetje laten wennen. Dus keren we om en worden na een tijdje ingehaald door een man die aan het trainen is voor voetbal vertelt ie ons. Wij hebben nog geen lokaal geld maar wel allerlei spulletjes om te ruilen in een tasje en vissen er een Nederlands voetbalshirtje voor om een bierblikje voor hem uit (zo’n reclame ding). Hij is er dolblij mee en vraagt of wij pompelmoesen willen (een heerlijk vrucht die lijkt op een grapefruit, maar dan nóg lekkerder). We wandelen mee naar zijn eenvoudige huisje waar hij met een soort schepnet de vruchten uit de boom haalt. We worden ook nog voor een kopje koffie uitgenodigd die we drinken uit een schaaltje. Er komen allemaal foto’s tevoorschijn en hij showt ons een voetbalshirtje van Dennis Bergkamp!

 

Een eindje verder worden we volgepropt met limoentjes, bananen en papaya’s. Deze mensen verkopen Tiki’s, prachtige houtsnijwerk. We besluiten er één te kopen en gelukkig accepteren ze Euro’s. We moeten ergens op de boot nog wat Euro’s hebben. Het houtsnijwerk mogen we alvast meenemen, dat geld komt wel!! De mensen hebben niet veel hier, maar zijn gelukkig met wat ze hebben en geven heel veel weg....... Bijzonder om dit te ervaren! Het staat zo ver weg van ons leven in het rijke westen. De mensen hebben bijna niets, er is hier geen internet, bij de haven is een voetbalveldje waar volop gesport wordt. Iedere dag! Zo beleven we iedere dag hoe gastvrij en aardig de lokale bevolking is. Eén van de hoogtepunten van ons verblijf op Fatu Hiva is de hike naar een prachtige waterval, waar we een verfrissend bad nemen. Het letterlijke hoogtepunt is onze wandeling richting het andere dorpje op Fatu Hiva. Zo steil zijn we nog nooit omhoog gelopen. Na 2½ uur wandelen besluiten we om te keren. We hebben geen één auto gezien als we doorlopen naar het andere dorp hebben we niet voldoende tijd en puf om de hele wandeling terug nog te maken. Maar het was er één die zeker de spieren heeft losgemaakt!

Coconut(s) Milk Run
Ik zou de Markiezen kiezen

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 11 mei 2021

Captcha afbeelding