imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Baby aan boord

Doordat cycloon Pam even flink de boel kwam verstoren hebben jullie nog een blog tegoed. Tijdens onze trip op land ontmoetten wij de Zweden Erik, Camilla en hun Tyraschattige dochtertje Tyra in het prachtige BBH hostel in Hector. Nadat zij hoorden dat wij op eigen kiel Nieuw Zeeland hadden bereikt hingen ze aan onze lippen.

Al een flinke tijd overwegen zij zelf rond de wereld te gaan zeilen. Wat is er dan mooier dan al je vragen te kunnen afvuren op 'ervaringsdeskundigen'? Het was een gezellige avond samen. Bij het afscheid de volgende ochtend gaven we ons kaartje en kiwi-tel-nr mee. Met de uitnodiging om een borrel te komen drinken op de Full Circle. Hun plan was een Camilla op de uitkijkzeilbootje te huren in de Bay of Islands......

In plaats van zelf te zeilen besloten ze een weekje op de Full Circle te boeken! Gezellig, een 8 maanden oude baby aan boord! Tyra bleek een lief en makkelijk meisje met een grote hobby: lachen! En, net zo makkelijk als haar ouders! Niet onbelangrijk.... Lekker doorslapen 's nachts. Er werden veilige plekjes gecreëerd met kussens en haar stoeltje werd in de kuip met een mastworp vastgezet! Erik een ervaren stuurmanZelf hadden Erik en Camilla een baby reddingsvestje aangeschaft, handig, daar konden we haar meteen even in wegen! Aangezien zij maanden aan het reizen zijn komt er niets van een bezoekje aan een consultatiebureau. Je wil toch weten wat je steeds Hoe zwaar ben ikoptilt! 9,5 kg schoon aan de haak! Zweden zijn niet bang voor koud water. Na het ankeren (en voor het borrelen) even een verfrissende duik! Brrrrr, mij te koud hier!

Het zeilweer was prima. Plan om naar de Cavelli eilanden gaan moesten we laten varen. Soms heb je van die koersen dat het echt niet opschiet. Dan maar weer terug de Bay in.... met als traktatie Dolfijnen! Er zijn daar tenslotte genoeg leuke eilandjes om te verkennen... Hup in de dinghy, draagzak voor Tyra mee. En weer een big smile!

De hele week hielden we de baan van Pam in de gaten. Die zou toch wel redelijk in de buurt van Nieuw Zeeland komen. Ook interessant voor toekomstige wereldzeilers. Zaterdag besloten we toch een beschut plekje te zieken bij Russel. De storm werd Met de zweden op Robertson Islandzaterdagnacht verwacht. Erik bleek jarig te zijn, dus de fameuze Shamim's Carrot cake werd weer eens gebakken, slingers opgehangen en pannenkoeken voor ontbijt! En waar is het heerlijker om je verjaardag te vieren dan aan de waterkant bij Russel!

Zoals we al eerder schreven viel de storm bij Nieuw Zeeland mee. Al pratende met elkaar werd het idee geboren voor de hulpactie aan Vanuatu. De eerste donatie werd door Erik, Camilla en Tyra in de donation box gedaan. Dank lieve mensen en succes met jullie plannen. Jullie kunnen altijd mailen met vragen.

Voortgang Actie voor Vanuatu
Carrot Cake van Shamim

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding