imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Azië........ Aankomst in Indonesië!

Mooie luchtenDe maan vergezeld onsWe zijn er! Na ruim 1500 zeemijlen! Dit was voorlopig de laatste echt lange oversteek. Heerlijk vooruitzicht om vanaf nu 'behapbare' afstanden te varen. Na een dag of 10 op zee weet je echt niet meer hoe je moet zitten, hangen, liggen. Elke dag een boek uitlezen.....muziek luisteren...... gemis aan beweging.... gebroken nachten.

Maar het is mooi dat je een periode hebt om te fantaseren over het volgende continent. Je in te lezen, ons te verheugen op gasten die gaan komen.

We hebben de Pacific met zijn mooie eilanden en vriendelijke mensen achter ons gelaten. En we starten een nieuw hoofdstuk! De tocht was bijna perfect, lang geleden dat we zo relaxt hebben gezeild. Een nachtje maar met veel wind. Vergezeld door de maan baande de Full Circle zich een weg door de Torres Strait. Een bijzonder gebied en zo ondiep! Paul had de tocht goed voorbereid met waypoints, zodat we moeiteloos tussen de riffen en de ondieptes door manoeuvreerden. Helemaal in zijn element door een uitdagende navigatie. Zo'n anderhalve dag en de Full Circle, ons stoere en betrouwbare drijvende huis, dreef aan de andere kant van de Sleuf! Waar het nog steeds heel ondiep was. Het Er wordt goed op de dinghy geletduurt honderden mijlen voordat de dieptemeter niets meer aangaf (deze geeft aan tot 100 meter). De Arafura Zee is heel ondiep. Volle maan viel midden in deze etappe zodat we bijna elke dag profiteerden van het licht, alsof iemand een enorme schemerlamp heeft aangeknipt. Zo'n verschil met nieuwe maan, dan tuur je in een donker gat en kun je niet eens de zeilen zien!

Je gedachten schieten ' s nachts van hot naar her. De mooiste ideeën komen op. Je denkt aan mensen die je lang niet hebt gezien. Aan Nederland, een leven na de Full Circle, klussen die je nog moet doen, mails die je nog moet schrijven, mensen die het aardse bestaan hebben ' verruild' en ons misschien wel zien dobberen? Kijkend naar de Paul op de scooter om in te klaren met dhr Nappasterren, duizelt het je bijna, zo imposant en overweldigend. Is aarde echt de enige planeet waar leven is? Hoeveel sterren zijn er wel niet?

En nu zijn we aangekomen in het land van 'Tante Lien'. Net het anker laten vallen bij Kupang op Timor. Even een dagje bijtrekken. Het is trouwens zondag. Morgen in klaren en de boel verkennen..... Volgende week zaterdag komen de eerste gasten!

Ondertussen is het al morgen en is Paul al bijna de hele dag bezig om in te klaren. Mr. Nappa is onze agent en scheurt hem overal heen achter op de scooter! Ondertussen heb ik tijd om oa. deze blog te plaatsen onder het genot van een lekker bordje Nasi Goreng!

Door 'de sleuf'
"Hello Mister!"

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 18 januari 2021

Captcha afbeelding