imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

D & D Zeilen mee!

Speciale gasten aan boord

Sinterklaas op de FCOp 5 december komen we (D&D) aan in Phuket, waar Paul en Monique ons verwelkomen op de Full Circle. Het was een warm (en plakkerig) welkom na Thaise pepernotendrie-en-een-half jaar. Als de watertank vol is gaan we voor anker bij de Marina. Het begint dan ineens hard te waaien... Hoor de wind waait door de stagen, makkers staakt uw wild geraas. Dan blijken Sint en Piet ook aan boord te zijn! Er zijn gedichten, pakjes en natuurlijk Thaise en Nederlandse pepernoten!

 

James Bond en Batman

Voor het ontbijt dachten we een heerlijke duik te nemen in de zee. Het was al zo warm. Lekker verfrissend was het idee. .. Maar het water blijkt hier ook 31 graden te zijn! Met uitzicht op het James Bond eiland gaan we voor anker bij Koh Phanak. We wachten tot ongeveer 16.00 uur tot het hoog water is en we in de grot kunnen met de dinghy. We doen de motor uit en peddelen de grot in. Het is pikdonker en we zijn blij met de zaklamp. Er zitten of moeten we zeggen er hangen, wel honderden vleermuizen. Als ze daar maar blijven hangen...

 

Geen slierten zeewier, maar slierten Chinezen

Full Circle rum punchEen beetje wind vandaag, dus we hijsen snel de zeilen en varen een lange tocht naar Koh Racha Yai. Koh betekent eiland, Racha is koning en Yai is groot. Onder Racha Yai ligt Racha Noi en Noi betekent klein. Mini cursus Thais :-) De volgende dag blijven we in deze mooie baai liggen. Het ligt bij een resort waar de hele dag Chinezen in oranje zwemvesten (die kunnen dus niet zwemmen) worden afgezet om te snorkelen. Wij wandelen een stuk over het eiland en we gaan langs de rotswand snorkelen. Er zijn wel leuke visjes maar het kan nog veel mooier wordt ons beloofd. Finding Nemo gaat nog komen. En. .. de beroemde rumpunch, met verse ananas. We herinneren Paul aan de Angustura en Nutmeg. Dan is de rumpunch weer even onovertroffen lekker als in de Carieb!

 

Koh Lipe

DD op Koh LipeWe zouden om 4 uur in de ochtend vertrekken, maar er staat geen wind. Paul en Monique laten ons lekker slapen. Maar om zes uur worden we toch gewekt. De mooring wordt losgegooid en we varen. Oh jeetje... Do voelt zich niet lekker. Beetje zeeziek. En we hebben nog 14 uur te gaan. Gelukkig gaat het na wat tucjes en biskwietjes weer wat beter en een uur later zit ze weer gewoon een boek te lezen. Het is een lekkere zeiltocht. 95 mijl; een flinke afstand! We zien vooral veel water (we zijn ver van de bewoonde wereld vandaan), wat vliegende vissen en een whaleshark. Verder kletsen we er flink op los en iedereen komt een heel stuk verder in zijn boek. We ankeren in een mooie baai. Het is zo mooi hier (een bounty eiland, zeggen we tegen elkaar), we raken niet uit gefotografeerd. We snorkelen wat (mooi rif, maar Nemo kunnen we nog niet vinden) en gaan s-middags met de dinghy naar het eiland. Het is een heel leuk en gezellig eiland. De plaatjes die we schieten kunnen zo in de reisgids. Onderweg komen we ook door het gedeelte waar de eilanders zelf wonen. We kopen daar wat groente bij een vrouwtje dat haar goederen voor haar huisje heeft uitgestald en babietjes in een hangmatje ertussen... Terug naar de boot om nog even te zwemmen en te borrelen. Dan terug naar de kant, waar we in een restaurantje aan het strand heerlijk thais eten. We nemen alle vier nog een massage (afdingen voor korting lukt niet, maar we krijgen wel een langere massage) en gaan aansluitend nog ergens Sticky Rice met mango eten. Heerlijk toetje!

 

Oh what a night

FC bij de grotEr staat wind, dus we vertrekken na het ontbijt vanuit Koh Lipe richting het noorden. Bestemming onbekend. We laten het afhangen van de wind. Die valt al vrij snel weg en de motor wordt bijgezet. We veranderen van koers en varen richting Koh Pehtra, iets meer als 30 mijl. Het eiland ziet er wat grillig uit en de rotswand gaat er ruim 300 meter recht omhoog. Indrukwekkend als je pal ervoor voor anker ligt. Het is spelletjes avond, we doen Phase 10. Als de boot wat gaat wiebelen heffen we de zitting op en gaan naar bed. Het wordt een helse nacht! Er staat geen wind en de boot ligt flink te rollen over de golven. We rollen en klotsen heftig heen en weer. Van slapen komt weinig, de swell houdt ons de hele nacht wakker. Als we bij Koh Muk aankomen zwemmen we een grot in. Aan het begin grote scholen met ontelbare vissen. Daarna wordt het pikdonker en je ziet geen hand voor ogen. Nog een laatste sliert Chinezen komt ons tegemoet en dan zien we een lichtpuntje aan het einde van de grot. Daar zwemmen we naar toe. We komen bij een klein strandje, helemaal omringd door rotsen; wel 100 meter hoog! Heel indrukwekkend en gaaf!!!

 

Thai zonder glimlach

Thai met glimlachWe vertrekken richting Koh Lanta. Omdat het warm is en we nog even willen snorkelen, leggen we aan bij een mooring bij Koh Ngai, een paar mijl na vertrek. Voordat we goed en wel vast liggen komen de Park Rangers al naar ons toe varen. We moeten een parkfee betalen van 400 bath per persoon. 1600 bath om even te snorkelen... dat willen we niet betalen. Daar kunnen we met ons vieren bijna een halve week voor uit eten! We onderhandelen wat en het kan iets goedkoper, maar nog veel te duur. We vragen of de ranger-mannen misschien iets willen drinken, maar dat hoeven ze ook niet. We moeten betalen en anders vertrekken. Paul is er klaar mee en springt het water in om te zwemmen. De Rangers maken een handboeien gebaar. Paul komt maar terug gezwommen en is boos. We starten de motor en gaan er vandoor. Deze Thaise mannen waren minder vriendelijk. We varen door naar Koh Lanta. Maar de meeste Thai-en hebben wel een glimlach...

 

Phi Phi

Apies kijkenVanuit Koh Lanta varen we in een rechte lijn naar Phi Phi Don. Het is een prachtige baai; een van de mooiste baaien die we gezien hebben. Alleen het water is net Long tail naar Phi Phieen golfslagbad, veroorzaakt door het in topsnelheid af en aan varen van speedboten en longtails. Het is een druk eiland: een groot circus, harde muziek en supertoeristisch. Veel winkeltjes, tatoe shops en bars en ontzettend veel backpackers. Zonde van zo'n mooi eiland, vinden wij. Na het eten is het filmavond op de Full Circle: we kijken, heel toepasselijk The Beach, zodat we morgen bij de excursie kunnen kijken of we wat herkennen uit de film. De volgende ochtend worden we om zeven uur door een longtail bij onze boot opgehaald voor een tripje. Hij brengt ons naar Phi Phi Leh. Prachtige rotspartijen, een schitterende binnenbaai met strand (het toneel van The Beach). Daar gaan we snorkelen. Een prachtige onderwaterwereld, heel helder water en heel veel vissen die uit je hand komen eten en om je heen blijven zwemmen. Dan varen we door naar Monkey Beach. Zo'n 25 apen (jong en oud een vooral inteelt...) lopen er op het strand. Je zou ze zo willen aaien... maar pas op: ze zijn soms jaloers op beter uitziende mannen :-)

 

Af-thai-en en uitzwaaien

Doremieke maakt sticky riceDe laatste dag, voordat we echt af-thai-en, maken we zelf het heerlijkste toetje ooit: Sticky rice with mango! Wat is dat toch lekker. Dat gaan we thuis ook nog maken. Langzaam aan zoeken we onze spulletjes weer bij elkaar en varen we terug naar Phuket. Tijd om weer van boord te gaan. Wat zijn deze twee weken op de Full Circle met de lieve gastheer en gastvrouw weer omgevlogen. Paul en Monique: dank jullie wel voor deze heeeeeerlijke en onvergetelijke vakantie! We gaan jullie missen!

Liefs D&D      (Doremieke & Dimitri)

THE BEACH
Thaise Kerst en Maleis Oud & Nieuw

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 19 september 2020

Captcha afbeelding