imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Steengoede curry

  • Plantaardige olie (het recept zegt 125 ml, maar dat vind ik te veel)
  • 400 gr rundvlees in blokjes van 3 cmCurryvanthehairybikers
  • 1 medium ui in stukjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper (gemalen)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 3 kruidnageltjes
  • Optie: 3 kardemons (zaden)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ blik tomatenblokjes (blik van 400 gr)
  • 125 gr/ml yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout
  • Beetje suiker
  1. In een braadpan / bakpan met deksel de olie verhitten en het vlees rondom bruin bakken. Het vlees met een gaatjeslepel uit de pan halen en afgedekt apart zetten.
  2. De ui en knoflook in de pan doen en glazig bakken. De pan even goed verhitten, alle kruiden toevoegen en heel kort bakken, zodat de smaken vrij komen. Niet laten (aan)branden!
  3. Het vlees weer in de pan doen, de tomaten toevoegen en aan de kook brengen. Vuur zachtjes zetten, de yoghurt en de azijn toevoegen. Daarna op smaak brengen met zout en een beetje suiker.
  4. Pan weer goed verhitten, aan de kook laten komen en afgedekt 1 ½ uur laten stoven of totdat het vlees mals is. Het stoven kan ook in de oven, in een ovenvaste pan of schotel met deksel en duurt dan 2 uur op 190 C.
Banoffee Pie
Groene tomaten met rode uien chutney op Shamim’s w...

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding