imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Champignonsoep met kaas

  • 400-500 gr champignonsChampignonssoepmetkaas
  • 150 gr onbijtspek (of bacon)
  • 2 eetl boter
  • 3 eetl bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom (of kookroom)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gr jonge kaas
  • 200 gr roomkaas
  • Zout & Peper
  1. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd het spek in reepjes.
  2. Bak de spekreepjes en haal ze uit de pan. Rasp of snijd de jonge kaas fijn.
  3. Verhit boter in een kookpan. Bak de champignons hierin aan. Bestuif ze met bloem en bak de bloem kort mee.
  4. Roer de wijn, slagroom, 1,5 literwater en de bouillonblokjes erdoorheen. Breng de soep aan de kook.
  5. Voeg beetje bij beetje de jonge kaas en de roomkaas toen en laat desoep 2-3 min zachtjes doorkoken.
  6. Breng de soep op smaak met Zout en Peper en garneer met het knapperig gebakken spek.
Groene tomaten met rode uien chutney op Shamim’s w...
Macaroni met Smac - oud familierecept

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding