imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Macaroni met Smac - oud familierecept

 • Pak macaroni van Honig (oranje pak)Smac
 • Blik Smac van Unox
 • Tube Heinz tomatenketchup
 • Plat stuk volvette Goudse kaas
 • Flesje Maggie
 • Zout
 1. Kook de macaroni in water met wat zout volgens de aanwijzingen op het pak, snij de Smac in kleine blokjes, snij de kaas in blokjes. Giet de macaroni af in een vergiet. Doe deze terug in de pan samen met de Smac, kaas en flink wat tomatenketchup. Goed doorwarmen tot de kaas smelt. Een beetje op smaak brengen met maggie. Eet Smakelijk!!
 2. Ach, wat zal ik ervan zeggen. Met de normen van nu een ietwat ranzig gerecht, maar het was enorm voedzaam. We wisten niet beter of half Nederland maakte volgens mij in die tijd op deze manier macaroni klaar.
 3. Toen het zeilen met de Oelewapper een aanvang nam, werd de fouragekist onder het achterdek dan ook flink voorzien van pakken Honig, blikken Smac, tubes Heinz en Maggi.
 4. Ook kan ik me nog een zomervakantie met Jan en Willy in Nauders Oostenrijk herinneren waar we in een Pension mit Fruhstuck zaten maar zonder kookgelegenheid. We gingen dan een paar keer per week eten in Gasthoff Lamm, een leuk ouderwets tentje met heerlijke Tiroolse streekgerechten.
 5. Paul en ik gingen elke morgen kijken wat het Tagesangebot was (dat werd pakweg halftien 's morgens opgehangen) en gingen het vervolgens hartstochtelijk bij Jan en Willy aanprijzen. Want het alternatief zou Macaroni met Smac zijn, bereid ergens in de wegberm op zo'n eenpits campinggasbrandertje. Hollandser kan haast niet en ik vond dat allemaal maar niks.
 6. Overigens zijn Paul en ik tijdens onze vakanties na die beginperiode wel Italiaanser gaan koken met zelfgemaakte Bolognesesaus. Tijdens het inkopen voor Maartjes verjaardag heb ik nog even gekeken of je alle ingredienten nog kunt krijgen en verdomd. Alles is er nog bij Appie Heijn en ziet er nog ongeveer hetzelfde uit. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Ik heb nog overwogen er een foto voor jullie van te maken. Twee weken terug was er ook een bonusaanbieding van Smac, twee halen één betalen!!
Champignonsoep met kaas
Mango Chutney

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding