imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Station Fakarava - Zuid

Tuamoto's - Hirifa,

Wij hebben beide het boek van Paul Theroux, De gelukkige eilanden gelezen op de oversteek naar de Galapagos naar Frans Polynesië. Een informatief leuk geschreven boek. Maar ik las keer op keer dat de bevolking van veel eilanden minder vriendelijk, lui en slordig zouden zijn..... Onze ervaring hier in Frans Polynesië is compleet anders zoals we al eerder in onze blogs beschreven. Het plekje waar we nu liggen komt wel heel dicht bij het gevoel: Paradijs! Fakarava is het op een na grootste atol. Aan de noordkant voeren we na een dag op de motor varen (geen wind) het atol binnen. Precies met de kentering, dus geen spectaculaire golven of stromingen.

Bij het dorpje Rotoava gaan we voor anker. Tegen zonsondergang komt er een Fransman langs die op de boot naast ons woont. Hij heeft een bedrijfje en verhuurt oa fietsen. Leuk! De volgende dag huren we 2 degelijke fietsen en trappen heel wat km-tjes weg. We trappen naar een zwarte parel farm en maken nogmaals een stop om even af te koelen in het prachtige blauwe water. Terug bij het dorpje doen we nog een paar boodschappen. Scheelt weer een hoop gesjouw!

We lezen in onze mooie pilot dat we nog een stop moeten doen op Fakarava, aan de zuidkant, bij Hirifa. Zeilend door de atol, steeds goed spottend of we ondieptes zien, varen we in een dag naar de zuidkant. Onderweg komen er 2 kitesurfers langs met volledige bepakking op de rug. En grappig..... ze roepen ons op via marifoon! Zij surfen van de zuid naar de noordpas! (Station Zuid naar Noord). Stoer hoor! Ze zijn blij op hun trip nog iemand te zien! Voor een roze gekleurd strand met talrijke palmbomen gaan we voor anker.

Slechts 1 andere boot deelt deze paradijselijke plek met ons. De volgende ochtend gaan we aan land en komen er achter dat er zelfs een restaurantje is hier! Lisa een goedlachse vrouw met enorm veel humor verwelkomt ons. Je merkt dat ze graag mensen om zich heen heeft en betrekt ons bij van alles. Zo leert ze mij palmbladeren vlechten. Paul weet nu hoe hij de buitenste 'schil' van een kokosnoot moet verwijderen zodat de kokosnoot zoals wij 'm kennen tevoorschijn komt.

We gaan mee vissen en ik mag steeds om een hoekje gluren in haar keuken en helpen met het bereiden van gerechten! Natuurlijk eten we gezellig een avondje in het restaurantje. Het smaakt ons voortreffelijk! Het is hier heerlijk! Tijdens onze wandelingen zien we haaien zwemmen tussen het koraal door. Het water is zo helder! Dit zijn van die plekken waar je eigenlijk wel een maand wil blijven. Dus als je weer eens in de trein zit, uitstappen in Fakarava Zuid...

50 tinten BLAUW
Haaibaai...... Valse Pas,

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 11 mei 2021

Captcha afbeelding