imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Chutney van Savu Savu (Fiji)

  • Blikje tomaten
  • Verse gember 2 cm (fijngesneden)Chutneysavusavu
  • 5 teentjes knoflook
  • ½ ui (fijngesneden)
  • Chili vlokken
  • ½ theelepel komijn (geera)
  • ½ theelepel mosterdzaad (sarso)
  • 1 theelepel kurkuma (haldi)
  • 1 theelepel marsala of kerriepoeder
  • 1 handje verse koriander (gesneden)
  • 2 theelepels suiker
  • Zout & Peper
  1. Pureer de tomaten, voeg iets Zout toe.
  2. In een apart bakje gemberen knoflook mengen.
  3. Doe de ui in een pan en fruit deze.
  4. Chili vlokken toevoegen.
  5. Voeg het gember/knoflookmengsel toe.
  6. Voeg de kruiden, mosterdzaadjes, komijn, kurkuma en de marsala toe.
  7. Dan de tomaten erbij en roer alles. Proef en maak het geheel op smaak.
  8. Voeg de suiker toe
  9. Als laatste de koriander toevoegen.
  10. Roer en laat het zo'n 5-10 pruttelen.
Weer naar school..........
Kip curry van Fiji

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 21 november 2019

Captcha afbeelding