imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Firma Klus & ZO, potdeksel zit er bijna op...

Wauw wat een enorme klus!

De vakmanMaar wat wordt het mooi. Omdat het hout hier goedkoper is dan in Nederland Sikaflexenen zeker het loon van de klusjesmannen, hebben we besloten hier in Thailand de klus aan de potdeksel te doen.

Wat een werk. Je realiseert je niet wat er allemaal op de rand van de boot staat. Het voorstag zit eraan vast. De reling, allerlei beslag, draadjes van verlichting en de GPS gaan er door en wat denk je van de bolders? Dat moet er allemaal af. Maar hoe meer je je boot dan af als er geen bolders op je boot zitten?

Paul is niet voor een gat te vangen. We hebben enorm sterke lieren op de boot, echt van die hele grote jongens, die je tegenwoordig niet meer op ons formaat boot ziet. De ankerlier heeft een kaapstander, waar we de voorlijnen over kunnen leggen. We hebben een beschutte plek in de Marina (Yacht Haven) uitgezocht. We liggen dus goed vast. 

De verbindingen mooi makenHet verwijderen van de potdeksel hebben we zoveel mogelijk zelf gedaan. Maar moet voorzichtig gebeuren omdat de oude delen worden nagemaakt!

Pfffft... Sommige delen gaan er redelijk makkelijk af, maar er zijn stukken waar we nóg erger door gaan zweten dan we al doen! We zijn blij met elk wolkje aan de lucht. Dat scheelt echt in de warmte. Het eerste wat de Thaise mannetjes dan ook doen voordat ze iedere dag beginnen is een tentje bouwen tegen de Paul zijn klemmen werken goedzon! Ondertussen liggen we 2 weken in de haven en is de klus bijna klaar. Al het hout zit erop. Nu de afwerking nog! Met een dag of 2-3 moet het klaar zijn. Maar je weet nooit met de regen in dit seizoen hier. Bij het schrijven van deze blog klettert de regen uit de lucht. Maar vandaag is het zondag en wordt er niet geklust. 

Wat een verschil met de oude potdeksel. Prachtig hout. Als het net zolang meegaat als het oude hout, kunnen we er voorlopig tegenaan. Hierbij wat foto's van de vorderingen van de klus. Ik beloof nog een. Mooie foto als het helemaal klaar is!

Het is ondertussen maandag en er is veel werk verzet vandaag! Er resten nog wat afwerkingsklussen. De verbindingen tussen de diverse houtdelen. Er liepen wel 6 mensen op de boot. Afplakken, sikaflexen, schoonmaken....... Morgen alles weer terugplaatsen? Nog 1 dag?

Mens, ga toch koken!
Soms zit het mee.... Soms zit het.....

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding