imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Soms zit het mee.... Soms zit het.....

Ja, het is wel een beetje afgezaagde titel! Maar de afgelopen week hebben we dit vaak gedacht! Meevaller: Te beginnen met Potdekselzoals beloofd; de Potdeksel! De klus is geklaard en het is werkelijk prachtig geworden! Kijk maar op bijgaande foto! We zagen er eerlijk gezegd wel een beetje tegenop. Geen idee of de Thaise werklui goed werk zouden leveren. Zouden we het redden in de tijd die we ervoor hadden gepland? Maar we zijn dik tevreden!

Tegenvaller: waren de kikkers, enorme joekels van dingen om de boot aan af te meren. Deze zijn van aluminium en blijken zwaar gecorrodeerd te zijn aan de onderkant.  We hebben ze nog maar even teruggeplaatst. Maar we hebben een ‘roestvrijstaal mannetje’ in Rebak Marina, Frederick, die de kikkers voor ons gaat namaken met nog wat andere zaken die we niet terug willen plaatsen maar willen vernieuwen.

Meevaller:  onze creatieve Thom heeft voor ons ‘even snel’ een nieuw ontwerp gemaakt  voor op onze nieuwe T-Shirts die we meenemen naar Nederland. We hebben een prima adresje gevonden die deze shirts van mooie kwaliteit voor ons in zeer korte tijd heeft bedrukt. Kom naar de Full Circle Vriendendag op 2 oktober in Bennekom (even aanmelden via contactformulier)  en koop zo’n prachtig exemplaar voor een aantrekkelijk prijsje(zie foto).  En Thom..... dank voor je snelle actie!

Full Circle T ShirtDe allergrootste tegenvaller was dat we maar geen bericht kregen van de Marina waar de Full Circle het water uit gaat als we naar Nederland komen. Ja, dat was trouwens ook een meevaller. De (bijna) goedkoopste tickets van Kuala Lumpur naar Amsterdam waren met de KLM! Snelste verbinding! Maar verderbordurend op de Marina;  na 3 e-mails  wanneer de Haul Out zou kunnen plaatsvinden, eindelijk bericht: De Full Circle kán helemaal niet uit het water! De kraan is defect.  Ze hebben geen idee wanneer deze weer in service is. Maar dan zal eerst de wachtlijst weggewerkt moeten worden! Daar gaat onze mooie planning. Je ziet je kan het zo goed regelen. Maar er kan van alles gebeuren. Inshalla! Gelukkig zijn er genoeg klussen die we kunnen doen zonder dat de Full Cirle droog staat. Maar hopen dat we net voor dat we naar Nederland nog uit het water kunnen (waarschijnlijk niet) en anders zodra we terug komen. En dan heel hard aan de slag!

Er zitten nieuwe huiken om de zeilen. Een prima adresje op Phuket. Meevaller. Een Kiwi die al jaren zijn bedrijf bij Boot Lagoon heeft. Hij heeft prachtig werk geleverd en prima service. Over service gesproken..... Voor ons vertrek hebben we voor echt duizenden euro’s geld geinvesteerd in Raymarine apparatuur. Onder andere 2 plotters (soort van grote Tom-Tom’s, maar dan voor op het water,  C90W en C120W). We zijn redelijk tevreden over deze apparaten. Al vallen ze tijdens een dag zeilen vaak een paar keer uit. Starten wel vanzelf weer op. Maar toch verwacht je dit niet. Dat terzijde. Maar over de service van Raymarine zijn we niet tevreden, tegenvaller dus. RaymarineEr zit een soort van navigatieknop op die al voor de 2e keer in 5 jaar uit elkaar valt. We kunnen nieuwe kopen voor ruim 30 euro per stuk, dan kunnen we er weer een tijdje tegen aan. Waarschijnlijk weer maar 2 jaar. Bij apparaten die zo duur zijn verwacht je dit toch niet? Denk gewoon slecht materiaal. Dit kan 1 x gebeuren, maar 2 x in 5 jaar en bij beide plotters!! We hebben er ook nog één binnen staan. Terwijl ze aan weer en wind mogen worden blootgesteld staan ze bij ons binnen en onder de kap en als we niet zeilen ligt deze ook binnen. Anders zouden ze waarschijnlijk maar 1 jaar meegaan! Vooral Paul kan echt ontzettend boos worden over dit soort zaken. Fabrikanten, A-merken die geen verantwoording nemen voor slechte spullen. Enfin je moet er maar mee leren leven. Er zijn ergere dingen.....

Mijn zus is ziek. Maar we komen heel snel naar huis Els. Je bent sterk. Hou je goed en tot gauw.

Eergister bereikte ons ook het zeer droevige bericht dat een bevriende zeiler, en tevens ook ex collega schipper van de Zeezeilers van Paul is overleden. We wisten dat hij ernstig ziek was. Hij heeft samen met Anya een prachtige reis gemaakt, ondanks zijn ziekte. We hebben hen afgelopen jaar een aantal keer gezien in Maleisie en Ben AnyaThailand. Ze hebben nog een serenade gebracht met Paul zijn verjaardag! Ze hebben de Giggles op de vrachtboot naar de Middelandse Zee gebracht. Ze hoopten daar nog een poos te kunnen zeilen. Maar helaas moesten ze hun reis afbreken omdat hij hard achteruit ging. Maar dat het zo snel ging heeft iedereen verrast! Anya maakte een mooi filmpje van hun reis. Met als titel. LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF!

We wensen Anya en familie van Ben heel veel sterkte met de leegte die hij achterlaat!

Firma Klus & ZO, potdeksel zit er bijna op...
Stage op de Full Circle

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding