imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Koop een boot, werk je dood......

Langkawi, Rebak Marina , 31 augustus 2016

De Full Circle ligt aan de steiger van Marina Rebak. Ja, je weet wel die van de kraan. We zien nog steeds geen actie bij de kraan. Het schijnt een soort van politieke situatie te zijn. De marina is een onderdeel van een resort, daardoor kunnen wij heerlijk zwemmen in een prachtig zwembad, met een bar. We krijgen Schuren schurenzelfs handdoeken voor bij het zwembad. Ook op de consumpties en het eten krijgen we een flinke korting. Maar ja, wij hebben toch liever een werkende kraan die ons uit het water hijst! Maar absoluut geen zicht op een datum en er komen steeds meer boten die erin of eruit willen.

Maar we hebben genoeg te doen hoor. Daar niet van. Ondertussen hebben we het rooster wat in de kuip ligt flink onder handen genomen. De ingang van de Full Circle is weer voorzien van een mooie verflaag! Ziet er prachtig uit. Paul loopt nu de hele tijd heen en weer met planken, terwijl ik dit zit te schrijven. We gaan nieuwe accu’s kopen en meteen de capaciteit uitbreiden. 2 accu’s meer, maar daar moeten we ruimte voor maken en een goede bak maken waar deze in komen te staan, mochten ze eventueel gaan lekken..... En zoals je weet hebben we geen rechte wanden in de boot. Dus het is passen en meten. De huidige accu’s zijn niet heel slecht, wel ruim 5 jaar oud! Maar op de route die we komend jaar gaan varen zijn deze heel moeilijk, zo niet te verkrijgen. En zonder goed werkende accu’s ben je redelijk in de aap gelogeerd. En dan moeten ze ook nog de juiste afmetingen hebben. Dat is ongeveer net zoiets als een speld in een hooiberg zoeken. En laten we hier op Langkawi nu net de juiste maat accu’s vinden! Het bijbootje wordt ook gerenoveerd. Na 5 jaar mag er wel eens iets aan gerepareerd worden. Het brengt ons toch overal maar naar toe waar we aan de wal willen.

Nieuw likje verfGister hebben we al lopen sjouwen met een nieuwe startaccu. Jemig wat zijn die dingen zwaar. Gelijk allerlei verf en epoxy spullen gehaald. En bevoorraden voor een week. Dan kunnen we weer voorruit. En weet je wat nu het allerbeste is? We hebben hier een airco kunnen huren! Slapen doen we dus weer ónder het lakentje in plaats van er óp en bij het schrijven van deze blog heb ik net geen kippenvel! En bij Paul staat bij het klussen ín de boot het zweet niet op zijn rug!

Volgend jaar gaan we weer hele afstanden zeilen. Betekent; goed bevoorraden voordat we uit Azie vertrekken. We zijn nu dus al aan net nadenken over van alles wat we mee willen nemen. En lijsten daarvoor aan het maken. Zodat we niets vergeten. Er zit zelfs een stuk tussen waar we moeten bevoorraden voor 6 weken! Op Chagos, een prachtig atol is niets! Bedoel natuurlijk een winkel. De natuur en de onderwaterwereld moet er schitterend zijn.

Vanzelfsprekend zijn we ook aan het aftellen om naar Nederland te komen. Heerlijk om iedereen weer te zien. Op de Full CircleNieuw Accu capaciteit Vriendendag wordt het al aardig druk! We hebben er zin in. Binnenkort ook nog een nieuwsbrief eruit. We hebben het er maar druk mee en eigenlijk bijna geen tijd om van dat mooie zwembad te genieten hier!

Ondertussen is het 9 september en zijn we volgende week al in Nederland. Afgelopen week weer heel wat klussen van de lijst kunnen schrappen. Nog een paar lakklussen en dan gaan we zondag opruimen en schoonmaken. Ben blij dat we even goed op kunnen ruimen. Je wordt wel iebel als je nergens een plekje hebt waar het geen zooi is! Maar het is voor een goed doel en het wordt moooooi.

 

Stage op de Full Circle
FULL CIRCLE VRIENDENDAG

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding