imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Back on the boat

 

Het werd wel weer tijd voor een blog. De Full Circle vriendendag ligt alweer anderhalve maand achter ons en Toolsdat was het laatste bericht!
Ondertussen zijn we druk aan het klussen aan de Full Circle. Tijdens ons verblijf in Nederland is de kraan gerepareerd en hebben bevriende zeilers een oogje in het zeil gehouden toen ze door de marina staff op het droge is gezet. Altijd jammer als je er zelf niet bij bent. Dan hadden we niet iedere dag zo ver hoeven lopen. We staan namelijk helemaal aan het eind van de werf. En dat is best ver. Zekers als je hoge nood hebt....... (De toiletten aan boord kunnen we vanzelfsprekend niet gebruiken). Maar het heeft ook zijn voordelen. Er komen geen mensen langs gewandeld, dus we zijn niet snel afgeleid en hoeven ook niet veel social talk te doen tijdens het klussen. En we kunnen de overtollige kilootjes van al het lekkere eten in Nederland er weer af lopen!
 
Het was weer heerlijk in Nederland. Veel familie en bekenden gezien. Overal waren we weer van harte welkom. We hebben het een ieder wel gezegd, maar we zijn blij met zulke fijne familie en vrienden om ons heen. Paul maakt het zwemplateauNomaden als we zijn, hebben we toch iedere keer weer een slaapplaats nodig! 
We konden bij de bull uitreiking van Marieke zijn. Zij heeft haar tweede master gehaald. Cum laude...Chapeau! 
Er zijn ook minder leuke dingen gebeurd. Het zat er al tijden aan te komen. Waarschijnlijk heeft ze gewacht tot wij er waren. Een week nadat we in Nederland kwamen is Paul zijn moeder overleden. We hebben haar nog verschillende malen gezien en gesproken.
Haar lichaam was op en zelf had ze er ook niet veel zin meer in. Op 90 jarige leeftijd is ze rustig ingeslapen. Op zich een zeer respectabele leeftijd, maar het blijft toch je moeder. Maar heel fijn dat we er bij konden zijn en niet halsoverkop naar Nederland moesten.
 
Door omstandigheden konden we onze geplande vlucht 2 weken geleden niet halen en zijn we verlaat naar Maleisië vertrokken. Qua weer helemaal goed. Het heeft de afgelopen 2 weken heel erg veel geregend. Dus hadden we weinig kunnen uitrichten. Nu is het prachtig weer. Wel weer wennen aan de warmte.....pffft. Maar we kunnen prima doorwerken om de Full Circle op tijd klaar te krijgen. Ondertussen zet de overgang van het regenseizoen naar het 'goede seizoen' zich weer in. Het wordt drukker in de marina en ook op de werf wordt aardig geklust.
 
Ik brei maar weer een eind aan deze blog dan kan ik weer verder aan de klus.....
FULL CIRCLE VRIENDENDAG
Splashen!

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding