imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zeilen op de Andaman zee

Phi PhiTussen de bedrijven door probeer ik even tijd te vinden om weer een blog te schrijven. Sinds de boot weer te water is gegaan en de voorraden weer zijn aangevuld hebben we aan een stuk door gasten. Hartstikke gezellig en goed voor ons. Maar het schrijven van een blog laat even op zich wachten. Maar vandaag zijn onze gasten, een gezin met twee jongens 12 & 16 jaar, aan het duiken. We liggen in de baai bij Phi Phi Don.

Heerlijk om even de tijd aan jezelf te hebben en te relaxen met een boek in de kuip. En toch ook stiekem nog even een paar klusjes doen!
 
De kerstdagen waren uiterst relaxt. Langzaam aan wakker worden. Zelfs de tieners sliepen uit! Uitgebreid ontbijten en dan ankerSandra leert snel op om ons met de stroom mee te laten nemen richting Koh Yao Yai. Daar hebben we ons anker laten zakken in No-Beer-Bay. Door ons zo gedoopt omdat er op het strand alleen maar eettentjes zijn gerund door moslims en er dus geen druppel alcohol te krijgen is! Maar een prima baai voor een eerste stop met nieuwe gasten. Die al snel over boord springen voor een verkwikkende duik.
 
Een kerstgevoel hebben we niet echt hier. Daar doen de Thaien niet aan. Af en toe zie je een verdwaalde kerstboom of een toerist met een kerstmuts op. Maar dan heb je het ook wel gehad. Ach, het is niet verkeerd om met de kerstdagen in je korte broek te lopen, ver van de kerststress in Nederland......
 
Gezellig met zijn allenMet de eerste gasten sinds ons vertrek uit Nederland, Sandra, Lenette en Hans hebben we  2 weken om van Langkawi naar Phuket gevaren. Met prachtige stops op de route. De Andaman zee met meer dan 130 eilandjes met de schitterende nationale parken is een prachtig gebied om te zeilen. Het is er best toeristisch. Maar tegen de tijd dat de dagtoeristen vertrekken per speed- of longtailboot  van de toeristische spots, komen wij aangezeild en droppen ons anker. En hebben we nog tijd genoeg om de nieuwe spot te ontdekken en bekijken. We hebben prima zeilweer gehad. De 3 gasten hadden elkaar al ontmoet op de Full Circle vriendendag, dus kenden ze elkaar al een beetje. Het droge seizoen is nog niet helemaal gesetteld, dus moeten we af en toe ankeren aan de oostzijde van eilanden om dat de wind dan uit Bond James Bondhet westen waait. Maar er is wind en dat is het belangrijkste! En de regen blijft achterwege!
 
Afgelopen week weer 3 mensen aan boord. Vanessa en een dochter van goede vrienden van ons Lynn en haar vriend Wesley. Ook hier weer een leuke match met mensen die elkaar niet kenden. En ook deze week liet de wind zich van haar allerbeste kant zien. Enorm veel mooie plekjes gezien en genoten! De steil uit zee oprijzende grillige rotsformaties bestaande kalksteen zijn weelderig begroeid en vormen regelmatig het decor voor films! James Bond eiland is er een voorbeeld van. Het is een wel een uit 1974; 'The man with the golden gun!' Even snel rekenend is dit al meer dan 40 jaar geleden! De tijd vliegt voorbij, een week is zo om!
 
Nog een paar reizen in dit gebied en we gaan weer vertrekken. Zal wel weer wennen zijn om langere etappes te varen, na een jaar zeilen tussen eilandjes die op dagafstanden van elkaar liggen. Maar we hebben er weer zin in!
Splashen!
Zeilen op een boot & Duiken op Phi Phi eiland

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 04 augustus 2020

Captcha afbeelding