imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Mmmmmoooie ppparels fffijne pppparels

Las Perlas,

Doordat we op de afgesproken datum door het kanaal konden. Hebben we letterlijk nog een zee van tijd over..... Genoeg tijd om ook nog een stuk te gaan zeilen! Op de Pacific, waar er weer een enorm getijde verschil is en het water al een stuk koeler dan de Atlantic. Daardoor is het ook niet meer zooo warm om te slapen. Je merkt het ook al aan het water wat uit de kraan komt. Een stuk koeler!

Met het bootje vol zetten we koers naar de Las Perlas eilanden. Er blijkt bijna geen wind te staan dus dan maar op de motor! Na 2 uur komt er eindelijk wind en kunnen we nog een mooi stuk zeilen.

 

Voor het hotelletje waar Marilou en Frans later in hun vakantie nog zullen overnachten op het eiland Contadora droppen we het anker en wordt het tijd voor een duik. Hmmmm.... Lekker fris. We zwemmen naar het strand.. Er staat wel stroom waar je rekening mee moet houden! We blijven nog een dagje bij dit eiland liggen en iedereen trekt zijn eigen plannetje om het eiland te verkennen. Het blijkt dat het stikt van de Nederlanders op het eiland. Er wordt een datingprogramna opgenomen. Nicolette Kluiver zien we ook rondbanjeren. Wie weet zien jullie de Full Circle nog wel een keertje in beeld als het wordt uitgezonden!

 

Dan wordt het tijd voor een ander Pareltje. Zeilen hijsen en de hengel uit! Jaaaaa, hoor...tsjjjjjjjjiiieeeuwwww daar loopt de lijn af. Er blijkt een dikke vis aan te zitten die we nog niet eerder hebben gevangen. Na het bestuderen van diverse kaarten met vissoorten erop denken we dat het een Vreval Jack is. Marilou appt met het thuisfront wat de Nederlandse naam van dat beest is. Waarschijnlijk een paardenmakreel, geen idee dat deze bestond. We krijgen ook het bericht dat deze vis licht giftig kan zijn!?!?!?! Het visvlees ziet er donkerrood uit en de plakken die we snijden lijken wel biefstuk. Op die manier bereiden we 'm ook. Lekker met veel tenen knoflook in de roomboter. De volgende dag voelen we ons allemaal prima en zijn we nog springlevend......

 

Met zoveel testoron aan boord, de mannen zijn in de meerderheid, wordt er natuurlijk een fikkie gestookt. Of heet dat gewoon een kampvuurtje maken op het strand? Er wordt flink hout gesprokkeld. Het heeft in tijden niet geregend dus het hout is lekker droog. We genieten van een drankje bij de knapperende vlammen. Het heeft een hoog Robinson Crusoe gehalte. Wat kan het leven eenvoudig zijn..... Volgens mij staat er maar 1 huis op dit eiland (Chapera). Weer terug op Contadora stappen Chris en Bote helaas weer af. Zij vliegen met een heel klein vliegtuigje terug naar Panama City. Marilou en Frans blijven nog een paar dagen op verschillende eilanden van deze archipel. Met Marieke en Michel varen we weer naar Panama City. Daar is ook nog heel veel te zien.....

DE INDIANEN VAN DE KUNA YALA
Fourageren en het bezoeken van Casco Viejo

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 18 januari 2020

Captcha afbeelding