imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Is de Carieb leuk ?

Het verlangen om er tussenuit te gaan naar warme oorden ieder jaar groter wordt.

BoatmanIn de winter van 2016 waren wij al eens op de Full Circle bij Maleisië en Thailand geweest, wat wij heel leuk gevonden hadden. De gastvrijheid van Paul & Monique is geweldig en het zeilen, de landen (en in Azië natuurlijk het eten) maakten het plaatje compleet.

Daarnaast was er voor ons nog een reden bijgekomen. Wij zijn zeilers en zijn steeds meer gaan dromen over zelf langere reizen maken. Dit had in 2018 een belangrijke wending genomen doordat wij onze 30 voeter waar wij 15 jaar mee gevaren hadden Full Circle bij de Pitonsvervangen hebben door een Breehorn 41 die het ruime sop makkelijk aan moet kunnen.

Wij wisten dat de Full Circle in deze periode in de Carieb rond voer, wat natuurlijk altijd één van de meest tot de verbeelding sprekende gebieden is. Tevens was bij ons wel eens de vraag opgekomen “is de Carieb leuk?”.  Stel je voor dat je dat hele eind zeilt en dan tot de conclusie moet komen dat je het er helemaal niet leuk vindt. Kortom genoeg redenen om Paul & Monique weer eens te bezoeken.

Zaterdag 26 januari kwamen wij aan in Rodney Bay Marina op Saint Lucia (ook de aankomstplaats van de ARC). Paul & Monique zaten al op het terras op ons te wachten en spoedig waren wij met de dingy onderweg naar de Full Circle waar de Rum Punch al op ons stond te wachten.

Gezamenlijk bespraken wij een route die in 2 weken gedaan kon worden, waarbij rekening gehouden werd met onze wens veel Caribische zeilervaring op te doen. Paul is instructeur geweest bij de Zeezeilers van Marken en dat samen met hun jarenlange reiservaring was voor ons natuurlijk een ideale mogelijkheid om onze kennis en ervaring te vergroten.

Het plan werd:

Hans en LenetteRodney Bay ->  Soufriere in het zuiden van Saint Lucia -> Wallilabou Bay op St. Vincent -> Admiralty Bay op Bequia (een dag blijven) -> Tobago Cays (een dag blijven) -> terug naar Bequia -> Fort-de-France op Martenique (in een nachtzeiltocht) -> Grande Anse d’Arlet (Martinique) -> Ste. Anne (Martinique) -> Rodney Bay

Bij elkaar een ruime 300 nm. met veel verschillende bestemmingen.

Zondag was een totaal verregende dag (ook dat gebeurt soms in de Carieb),  maar maandag ging het anker op, op weg naar Live slowSoufriere een baai in het zuidwesten van Saint Lucia, vlakbij de Pitons, de twee kenmerkende puntvormige bergen op het eiland.

Halve wind van ongeveer 20 knopen, de zon en ongeveer 28 graden, kan het leven mooier zijn?

Dit fijne weer hebben wij verder vrijwel de hele vakantie gehad.

Het mooie van de Carieb is, dat veel bestemmingen in een dagtocht te varen zijn, er vrijwel altijd een goede zeilwind is, waarna je kunt ankeren in een prachtige beschutte baai.

In de kleine baaien wordt  je verwelkomt door boatboys die je helpen met het vastleggen, waarna verschillende handelaren met hun waren  lang komen varen (Fruitman, Fishman, Breadman, etc.). Vaak in alle vriendelijkheid, maar soms zijn het er wat veel en worden wat opdringerig. (Wallilabou Bay).

Op de eilanden gaat alles op zijn elfendertigst en daar moet je je aan overgeven. “Live Slow” is het motto en dat is waarschijnlijk ook beter voor een mens.

Vooral Bequia is een heel leuk eiland. Mooi, klein en netjes, maar ook gezellig. Veel leuke restaurantjes, wij hebben lekker vis gegeten bij “the Fig Tree” en s’avonds was er een geweldige 15-koppige steelband bij “the Frangipani”.

Bij Tobago Cays krijg je een echt “Bounty” gevoel en kun je geweldig snorkelen.

Het waren twee geweldige weken en wij hebben ook enorm veel geleerd.

En is de Carieb leuk?

De Carieb is fantastisch en over een paar jaar moet “Live Slow” ook ons motto zijn!

Hans & Lenette

2019 is begonnen
Sail Fast Live Slow (SFLS)