imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Van de Firma Klus & Zo

Het vaarseizoen van de de Full Circle is afgesloten met een reis met jongelui. 3 twintigers, Annemarije, Iris Anne en RemRemco en Iris stapten afgelopen zondag weer af in Phuket. Na een heerlijk weekje varen tussen de Thaise eilanden. De Full Circle ligt dit keer niet voor anker bij Yacht Haven, maar ín de Marina. Michel en Corine Kortstra hielden vakantie 'in de buurt' en kwamen ook nog voor een bliksembezoek langs op zaterdagavond. Altijd goed voor een paar heerlijke, gezellige uurtjes! Zondag vroeg in de morgen vertrokken ze weer naar hun volgende bestemming.

Gelijk zijn wij met één van de grootste klussen van deze periode is begonnen; het vervangen van de potdeksel. Potdeksel? Zullen velen denken, wat is dat dan? Dat is de brede houten rand rondom de boot (zie foto). Ach, hij had nog wat jaartjes mee gekund. Maar aangezien het teak hier goedkoper is dan in Nederland en ook het loon van de werkmannetjes hebben we besloten de klus hier aan te pakken.

Gezellig met Miez en CorOp zondag meteen aan de slag met het verwijderen van de rand. Dat moetenPotdeksel we zelf kunnen. Een bereklus! Die heb je er niet 1,2,3 af. Zit er al meer dan 30 jaar op! Naast me hoor ik regelmatig gemopper.... Werken in deze hitte is een uitdaging! Na 1 dag hebben we de bakboordzijde bijna kaal. 's Maandags de stuurboordzijde. Met het verwijderen van het gedeelte onder het voorstag hebben we hulp nodig. Nu tijd voor andere klussen terwijl de nieuwe delen in de werkplaats worden gemaakt. Gister hebben daar we even om een hoekje gekeken. Het hout ziet er prachtig uit. Volgende week worden de delen weer geplaatst...... Wordt vervolgd!

De Full Circle komt weer in de vaart vanaf begin december. We blijven nog in Thailand en Maleisië tot eind februari. Overweeg je een zeilvakantie in dit afwisselende en mooie gebied? Kijk op de planning. We hebben nog een paar weken beschikbaar! Lekker naar de Thaise zon in de winter!

Lees Meer
2368 Hits
0 reacties

Back on the Boat

Eigenlijk hadden we nog wel langer in Wellington willen blijven! Dat vinden we echt een heerlijke stad. Niet te groot. Niet te veel hoogbouw. Verschillende plekken waar je prachtig over de stad uit kunt kijken. Eentje is zelfs met een cabel car te bereiken. Heel veel leuke restaurantjes en plekjes waar je neer kan strijken voor een lekker bakkie koffie of glaasje wijn of een biertje. De waterfront is echt heel trendy. Er wordt volop geroeid en met drakenboten gevaren. Ziet er allemaal erg gezellig uit. We ontmoeten weer leuke mensen (zie foto).

 

Wat je absoluut niet mag missen mocht je ooit in Wellington komen is het nationaal museum TE PAPA. Ook hier weer zie je de bedrevenheid van de Kiwi's. Een interactief museum over de historie van Nieuw Zeeland. Veel over de Maori cultuur, de flora en fauna, over de eerste immigranten, de geschiedenis van de 1e en 2e Wereldoorlog, diverse tentoonstellingen, over vulkanen en aardbevingen die regelmatig voorkomen hier. Ze bootsen zelfs een aardbeving na!

Terwijl andere activiteiten, rondleidingen en musea vaak best prijzig zijn is dit museum gratis! Wij hebben er een halve dag rondgedwaald. Maar we hadden er met gemak nog een halve dag kunnen doorbrengen.

 

We sluiten onze 'vakantie' af in Wellington met een Japanse maaltijd. Jammie. We maken nog 2 stops op weg naar de Bay of Islands, een vlak bij Wellington aan de kust, omdat het zo'n mooi plekje is en weer een hele goeie BBH, Moana Lodge. En nog een in Hamilton om niet midden in de nacht op de boot te arriveren. Maar goed ook want bij de betaling blijkt dat onze creditcard weg is! Da's effe schrikken! Direct bedachten we dat we 'm bij het tanken hadden gebruikt. Bij een tankstation 90 km terug..... Na een telefoontje bleek dat ze 'm hadden gevonden. Direct maar weer in de auto en effe op en neer! Maar we hebben 'm weer!

 

En ondertussen zijn we weer terug op de Full Circle! Bij aankomst iemand gezocht die ons een lift naar de boot wilde geven. De dinghy hadden we in de davits laten hangen. Ons drijvende huisje ligt er goed bij, alleen de vogels waren er achter gekomen dat we niet thuis waren. De zonnepanelen en de huik zat aardig onder de vogelpoep! Heerlijk om weer thuis te zijn. Na een heerlijke deinende nachtrust gelijk weer aan de slag..... We hebben nog aardig wat te doen maar we zijn aardig uitgerust na onze fantastische vakantie in Nieuw Zeeland.

DUS.......we gaan weer AAN DE KLUS

Lees Meer
2454 Hits
0 reacties

De enige vent in pak in Cascais

Cascais,

Dat zijn nog eens leuke ontmoetingen……..

‘Ver’ weg en toch heel bekend. Een paar dagen voordat hij vertrok naar Lissabon waar hij voor zijn werk moest zijn, werd hem ingefluisterd dat de Full Circle daar wel eens in de buurt kon zijn. Even een smsje…….. Ja hoor!! Dat was nog eens een verrassing! Om met uitzicht op een prachtige baai een lunch te pakken met Monique haar ‘oude’ Buum (buurman) uit de Kwakel!

 

Niet helemaal eenvoudig voor Ronald bleek, de taxichauffeur had nog nooit van Hotel Baia gehoord. Nu is het centrum van Cascais niet zo groot dus even aan zijn collega vragen. Die wees achter hem…….. Ach Hotel BaIa!!! Als de KLEMtoon net iets anders wordt gelegd snap je er natuurlijk geen snars van……

 

De Full Circle was voorbereidingen aan het treffen voor haar eerste meerdaagse oversteek van Caiscais richting Madeira. Rond de afgesproken tijd jumpten we in de Dinghy (bijboot) om naar de aanlegsteiger te varen. Tussen de vissersnetten en de kreeftenkorven door naar de boulevard en oeps…. daar gaat de mobiel… Ronald!!

 

“Hee Roon, wij lopen net van het visserssteigertje naar de boulevard…….. Ja, klopt ik heb iets groens aan. Zie jou nog niet….. Oh, ben je de enige vent in pak in Cascais?..... Jaaaaaa, ik zie je!!!”

 

Da’s nog eens een geweldig weerzien!! Onder het genot van een lekker koel wijntje en wat heerlijke hapjes en een salade lekker bijkletsen. Er zijn sinds ons vertrek al 4 maanden verstreken. Dus zowel het wel en wee bij de familie Kempers in de Kwaak als op de Full Circle ‘moet’ worden besproken.

 

Veel te snel is het voor Ronald alweer tijd om terug te gaan. Hij moet om 6 uur zijn vliegtuig richting Schiphol halen. We lopen nog met hem mee naar de taxistandplaats en nemen afscheid van hem. “Het was geweldig je hier te zien!! En doe vooral de hartelijke groeten aan Mirande, Olaf, Jasper en Maryse……..” Enneh…… Ronald als je weer eens voor je werk in de buurt van de Full Circle moet zijn……!!!!!

Lees Meer
2430 Hits
0 reacties