imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Back on the Boat

Eigenlijk hadden we nog wel langer in Wellington willen blijven! Dat vinden we echt een heerlijke stad. Niet te groot. Niet te veel hoogbouw. Verschillende plekken waar je prachtig over de stad uit kunt kijken. Eentje is zelfs met een cabel car te bereiken. Heel veel leuke restaurantjes en plekjes waar je neer kan strijken voor een lekker bakkie koffie of glaasje wijn of een biertje. De waterfront is echt heel trendy. Er wordt volop geroeid en met drakenboten gevaren. Ziet er allemaal erg gezellig uit. We ontmoeten weer leuke mensen (zie foto).

 

Wat je absoluut niet mag missen mocht je ooit in Wellington komen is het nationaal museum TE PAPA. Ook hier weer zie je de bedrevenheid van de Kiwi's. Een interactief museum over de historie van Nieuw Zeeland. Veel over de Maori cultuur, de flora en fauna, over de eerste immigranten, de geschiedenis van de 1e en 2e Wereldoorlog, diverse tentoonstellingen, over vulkanen en aardbevingen die regelmatig voorkomen hier. Ze bootsen zelfs een aardbeving na!

Terwijl andere activiteiten, rondleidingen en musea vaak best prijzig zijn is dit museum gratis! Wij hebben er een halve dag rondgedwaald. Maar we hadden er met gemak nog een halve dag kunnen doorbrengen.

 

We sluiten onze 'vakantie' af in Wellington met een Japanse maaltijd. Jammie. We maken nog 2 stops op weg naar de Bay of Islands, een vlak bij Wellington aan de kust, omdat het zo'n mooi plekje is en weer een hele goeie BBH, Moana Lodge. En nog een in Hamilton om niet midden in de nacht op de boot te arriveren. Maar goed ook want bij de betaling blijkt dat onze creditcard weg is! Da's effe schrikken! Direct bedachten we dat we 'm bij het tanken hadden gebruikt. Bij een tankstation 90 km terug..... Na een telefoontje bleek dat ze 'm hadden gevonden. Direct maar weer in de auto en effe op en neer! Maar we hebben 'm weer!

 

En ondertussen zijn we weer terug op de Full Circle! Bij aankomst iemand gezocht die ons een lift naar de boot wilde geven. De dinghy hadden we in de davits laten hangen. Ons drijvende huisje ligt er goed bij, alleen de vogels waren er achter gekomen dat we niet thuis waren. De zonnepanelen en de huik zat aardig onder de vogelpoep! Heerlijk om weer thuis te zijn. Na een heerlijke deinende nachtrust gelijk weer aan de slag..... We hebben nog aardig wat te doen maar we zijn aardig uitgerust na onze fantastische vakantie in Nieuw Zeeland.

DUS.......we gaan weer AAN DE KLUS

Lees Meer
2216 Hits
0 reacties

Over Milford Sound Gletsjers Pannenkoekrotsen en de Pannenkoekfamilie en nog veel meer............

We varen bij het schrijven van de blog door de Cook Strait met de ferry. Onze tijd op het Zuidereiland zit erop! Wauw, wat hebben we genoten en veel beleefd. Gezellige mensen ontmoet, mooie bijzondere musea bezocht, prachtige dieren gezien, leuke steden bezocht en vooral genoten van de fantastische natuur.

We blijven nog 2 nachtjes in Wellington. Dan nog 1 stopje op weg naar de Bay of Islands en dan zit 'onze vakantie' erop!

 

Ik kan pagina's vol schrijven over het Zuidereiland. Maar ik zal me nu houden bij wat hoogtepunten....... Vrij zuidelijk ligt de Milford Sound, een fjordengebied met steile rotsen tot bijna 1700 meter hoog. Mitre Peak is daarmee de hoogste berg ter wereld die direct uit zee oprijst! De Milford sound is trouwens 16 kilometer lang. De weg er naartoe is al een belevenis op zich met onderweg allemaal prachtige stops. Ik denk misschien wel een van de mooiste wegen van Nieuw Zeeland. We besluiten heel vroeg te vertrekken vanaf Te Anau. Het is dan nog lekker rustig op de weg en (lekker Hollands) de cruiseboot is een stuk goedkoper in de ochtend. We beleven een geweldige dag en komen lekker moe weer in de hostel terug.

 

Een paar dagen later zijn we aan de ruige westkust. De 2 gletsjers staan ook op ons 'to see' lijstje. Het is een behoorlijke klim on bij de Fox gletsjer te komen. Maar de beloning is het waard. Wat een ruige natuur! Je voelt je net er een kaboutertje bij. De Franz Josef gletsjer staat voor de volgende dag gepland. Maar het regent cats & dogs. We besluiten maar kopje onder te gaan in de hot pools van gletsjer water. Klinkt een beetje raar maar het was heerlijk. Onverwacht klaart het de volgende dag op en kunnen we ook de andere gletsjer zien. Trouwens nergens ter wereld zijn op zo’n geringe hoogte gletsjers te zien.

 

Bij Punakaki bekijken we de Pancake rocks, bijzondere rotsformaties die gelaagd zijn er daardoor op pannenkoeken lijken. Eerder schreef ik over de BBH hostels. Deze zijn bijna allemaal goed maar sommige zijn excellent! Toevallig liggen er 2 'redelijk' op onze route. Zoals de Ecolodge en The Old Slaughter house. Een ervaring op zich! In de Beaconstone Ecolodge is bijna alles eco, zelfs de toiletten en de matrassen. The Old Slaughter house ligt hoog op een berg. Je loopt met je rugzak op een kwartier omhoog. David wil met zijn quat de bagage wel ophalen, maar dit is veel echter. Het uitzicht is meer dan fantastisch. Beiden lodges zijn door de bewoners zelf gebouwd, klein en daardoor erg gezellig. Graag vertellen ze over hun droom die ze hebben gerealiseerd..... Enneh.... Wij denken dat de Kiwi's gastvrijheid hebben uitgevonden!

 

Als je ooit naar Nieuw Zeeland gaat moet je een bezoek aan het Abel Tasman National Park zeker in plannen! Er zijn vele mogelijkheden om dit prachtige park te bekijken. Hikend, kajakkend, met de ferry of een combi van deze.

 

Vroeg in morgen laten wij ons afzetten op een mooi strandje na ruim een uur varen. We wandelen ruim 3 uur terug over een prachtige track. Daar hebben de Kiwi's echt wel kaas van gegeten. Overal leggen ze de mooiste wandelpaden (hiking tracks) aan. Je kan ook meerdaagse hikes doen van hut naar hut. Ook rond en door natuurfenomenen liggen mooie paden en uitzichtpunten. En overal staan borden met informatie over wat je er kunt zien. Zodat de natuur in takt blijft en de toeristen op de paden.

 

Maar na dus die 3 uur wandelen, rusten we uit op een strandje en worden we weer opgepikt door de ferry die ons terug brengt. Zo kan ieder zijn route voor die dag (of meerdere dagen) uitstippelen.

 

We bezoeken in Nelson de "Pancake familie" waar we eerder over hebben geschreven in de Pacific en in Blenheim hebben we afgelopen nacht bij Bea ( een oud KLM collega) en Jean Paul geslapen. Reuze gastvrij en gezellig. En zo zit onze Full Circle op het Zuidereiland erop. Een ding weten we zeker..... We willen hier nog een keer terugkomen!

Lees Meer
2728 Hits
0 reacties