imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Indian cooking Class en Cruising Fiji seminar

Eigenlijk sinds we uit Tonga zijn vertrokken en in Fiji zijn aangekomen is het weer minder stabiel. Het regent (bijna) iedere dag. Vandaag was het wel heel bar. Bijna de hele dag regen. Het plan was om al 2 dagen geleden te vertrekken richting Nadi. Maar we kunnen nog niet vertrekken vanuit Savu Savu vanwege de harde wind en het slechte zicht.

Tja, wat doe je dan op zo’n regenachtige dag......?

Dan sluit je aan bij de Crew van de Adina (Tom en Susie uit Londen) en doe je mee met de Indiase Kookworkshop georganiseerd door Mala. In de ochtend gaan we met zijn allen naar de lokale markt om inkopen te doen voor de gerechten die we gaan maken.

Op het menu staan vandaag de volgende ‘dishes’; Dahl (een soort linzensoep), tomaten chutney, chicken curry en ten slotte roti.

De specerijen zijn natuurlijk erg belangrijk dus ik besluit gelijk maar een voorraadje in te slaan voor op de Full Circle. Er vanuitgaande dat wat we gaan maken erg lekker wordt en dus opgenomen kan worden inde Full Circle menu’s!

Snel wandelen we terug naar de dinghy in de plensregen en varen we naar de Adina om te beginnen. We hijsen ons allemaal in een schort en verdelen de taken. Tom schrijft de receptuur, Paul fotografeert en Susie en ik helpen met het bereiden van de gerechten. Het gaat steeds lekkerder ruiken op de Adina en het wordt steeds warmer. We kunnen geen ramen (luiken) openzetten omdat de regen nog steeds met bakken uit de hemel komt zetten.

Het is een reuze gezellig. Nadat alle gerechten zijn bereid dekken we de tafel en luchen we met zijn 5-en. Het is allemaal heerlijk . Zodra we van Tom de receptuur gemaild krijgen zal ik de gerechten in de rubriek Mniekookt zetten. Zodat jullie het ook kunnen maken. Wij waren eigenlijk verbaasd over hoe makkelijk de receptuur was!

Rond 2 uur wagen we ons weer door de regen om bij de ‘house boat’ van Curly Carswell een seminar te volgen over Fiji, de te varen routes en het weer en de gebruiken op de eilanden hier. Deze man zeilt al meer dan 35 jaar rond in de wateren van Fiji en is een soort van Fiji-Goeroe. Hij doet ’s morgen ook ‘het netje’. Rond 8 uur kunnen alle cruisers luisteren naar o.a. weerverwachtingen, tips van andere cruisers, dingen die er in Savu-Savu en omgeving te doen zijn. Kortom na 3 uur gaan we terug naar de boot met heel veel informatie.

We nodigen Tom en Susie nog uit voor een drankje, wat we dit keer geen sundowner noemen omdat de zon zich de hele dag niet heeft laten zien. Maar het was een prima verregende dag!!

 

Lees Meer
2473 Hits
0 reacties