imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Back on the Boat

Eigenlijk hadden we nog wel langer in Wellington willen blijven! Dat vinden we echt een heerlijke stad. Niet te groot. Niet te veel hoogbouw. Verschillende plekken waar je prachtig over de stad uit kunt kijken. Eentje is zelfs met een cabel car te bereiken. Heel veel leuke restaurantjes en plekjes waar je neer kan strijken voor een lekker bakkie koffie of glaasje wijn of een biertje. De waterfront is echt heel trendy. Er wordt volop geroeid en met drakenboten gevaren. Ziet er allemaal erg gezellig uit. We ontmoeten weer leuke mensen (zie foto).

 

Wat je absoluut niet mag missen mocht je ooit in Wellington komen is het nationaal museum TE PAPA. Ook hier weer zie je de bedrevenheid van de Kiwi's. Een interactief museum over de historie van Nieuw Zeeland. Veel over de Maori cultuur, de flora en fauna, over de eerste immigranten, de geschiedenis van de 1e en 2e Wereldoorlog, diverse tentoonstellingen, over vulkanen en aardbevingen die regelmatig voorkomen hier. Ze bootsen zelfs een aardbeving na!

Terwijl andere activiteiten, rondleidingen en musea vaak best prijzig zijn is dit museum gratis! Wij hebben er een halve dag rondgedwaald. Maar we hadden er met gemak nog een halve dag kunnen doorbrengen.

 

We sluiten onze 'vakantie' af in Wellington met een Japanse maaltijd. Jammie. We maken nog 2 stops op weg naar de Bay of Islands, een vlak bij Wellington aan de kust, omdat het zo'n mooi plekje is en weer een hele goeie BBH, Moana Lodge. En nog een in Hamilton om niet midden in de nacht op de boot te arriveren. Maar goed ook want bij de betaling blijkt dat onze creditcard weg is! Da's effe schrikken! Direct bedachten we dat we 'm bij het tanken hadden gebruikt. Bij een tankstation 90 km terug..... Na een telefoontje bleek dat ze 'm hadden gevonden. Direct maar weer in de auto en effe op en neer! Maar we hebben 'm weer!

 

En ondertussen zijn we weer terug op de Full Circle! Bij aankomst iemand gezocht die ons een lift naar de boot wilde geven. De dinghy hadden we in de davits laten hangen. Ons drijvende huisje ligt er goed bij, alleen de vogels waren er achter gekomen dat we niet thuis waren. De zonnepanelen en de huik zat aardig onder de vogelpoep! Heerlijk om weer thuis te zijn. Na een heerlijke deinende nachtrust gelijk weer aan de slag..... We hebben nog aardig wat te doen maar we zijn aardig uitgerust na onze fantastische vakantie in Nieuw Zeeland.

DUS.......we gaan weer AAN DE KLUS

Lees Meer
2216 Hits
0 reacties

BBH? Jaaa

Wat een vreemde titel voor een blog? Wordt je zo wel duidelijk waar dat op slaat! Wij hebben een ‘soort’ van vakantie. De Full Circle dobbert aan een moorin g in de Bay of Islands. We missen haar stiekem best wel een klein beetje! Met Marilou & Frans zijn we vertrokken in de ‘Full Circle on wheels’ om dit waanzinnig mooie land verder te ontdekken. Met een strakblauwe lucht varen we naar het Zuider eiland op de Interislander. Gezellig met zijn 4-en, Frans en Marilou vliegen pas vanaf Christchurch weer noordwaarts. Dus we hebben nog wel even samen. De aankomst bij Picton is al spectaculair. De kust is prachtig met de vele fjorden die ze hier ‘Sounds’ noemen. Vanaf de boot direct rechts afslaan de Queen Charlotte road op! Een kronkelige weg met de meest spectaculaire uit- en vergezichten.

Marilou heeft de BBH’s uitgezocht voor de komende dagen. Laat ik vertellen wat dat zijn. Waar de naam voor staat ben ik nog niet achter maar het zijn zéér betaalbare hostels waar je voor rond de 20-30 euro p.p. kunt slapen. Je kan er zelf koken, de keukens zijn prima uitgerust. Vaak zijn er meerdere keukens. Je hoeft alleen je eigen boodschappen mee te brengen. Reuzegezellig dus, koken met verschillende mensen te gelijk. De meest heerlijke aroma’s doen je reukzin prikkelen. Soms ook minder, maar dan besluit je gewoon wat later te koken als de luchten de keuken weer uit zijn....

De BBH’s zijn (bijna) allemaal fantastische hostels op super lokaties vaak midden in de stad. De eigenaren zijn zeer gastvrij, willen je met alles helpen en regelen van alles voor je! Er zijn ruimtes waar je kunt relaxen, tv kan kijken of een kaartje kan leggen of natuurlijk domino-en! Sommige hebben zelfs een bubbelbad. Of gratis gebruik van fietsen. In Havelock, de ‘mosselstad van Nieuw Zeeland’ werd ons door de eigenaar een schaal met mosselen voorgezet! Op Bankpeninsula een schiereiland in de buurt van Christchurch zaten we in the middle of nowhere! In een hostel gerund door 2 Nederlanders: Doubledutch. Daar hadden ze maar 3 kamers dus het huis was bijna voor ons alleen! Met opgestroopte broekspijpen en gewapend met 2 emmers zijn we mosselen op laag water gaan zoeken. De vangst was groot, met zijn 4-en hebben we onze buiken rond gegeten!

Bij het online boeken van de hostels zag ik steeds de hostel in Christchurch voorbij komen. The Jailhouse. Tot 1999 was dit gebouw in gebruik als gevangenis. Nu is het een hostel, hilarisch leuk! Daar hebben we op water en brood 1 nachtje geslapen. Moesten natuurlijk wel eerst op de Foto!

Ondertussen ben ik erachter waar BBH voor staat: Budget Backpackers Hostel! Voordehandliggend eigenlijk.......

Lees Meer
2253 Hits
0 reacties