imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Van de Firma Klus & Zo

Het vaarseizoen van de de Full Circle is afgesloten met een reis met jongelui. 3 twintigers, Annemarije, Iris Anne en RemRemco en Iris stapten afgelopen zondag weer af in Phuket. Na een heerlijk weekje varen tussen de Thaise eilanden. De Full Circle ligt dit keer niet voor anker bij Yacht Haven, maar ín de Marina. Michel en Corine Kortstra hielden vakantie 'in de buurt' en kwamen ook nog voor een bliksembezoek langs op zaterdagavond. Altijd goed voor een paar heerlijke, gezellige uurtjes! Zondag vroeg in de morgen vertrokken ze weer naar hun volgende bestemming.

Gelijk zijn wij met één van de grootste klussen van deze periode is begonnen; het vervangen van de potdeksel. Potdeksel? Zullen velen denken, wat is dat dan? Dat is de brede houten rand rondom de boot (zie foto). Ach, hij had nog wat jaartjes mee gekund. Maar aangezien het teak hier goedkoper is dan in Nederland en ook het loon van de werkmannetjes hebben we besloten de klus hier aan te pakken.

Gezellig met Miez en CorOp zondag meteen aan de slag met het verwijderen van de rand. Dat moetenPotdeksel we zelf kunnen. Een bereklus! Die heb je er niet 1,2,3 af. Zit er al meer dan 30 jaar op! Naast me hoor ik regelmatig gemopper.... Werken in deze hitte is een uitdaging! Na 1 dag hebben we de bakboordzijde bijna kaal. 's Maandags de stuurboordzijde. Met het verwijderen van het gedeelte onder het voorstag hebben we hulp nodig. Nu tijd voor andere klussen terwijl de nieuwe delen in de werkplaats worden gemaakt. Gister hebben daar we even om een hoekje gekeken. Het hout ziet er prachtig uit. Volgende week worden de delen weer geplaatst...... Wordt vervolgd!

De Full Circle komt weer in de vaart vanaf begin december. We blijven nog in Thailand en Maleisië tot eind februari. Overweeg je een zeilvakantie in dit afwisselende en mooie gebied? Kijk op de planning. We hebben nog een paar weken beschikbaar! Lekker naar de Thaise zon in de winter!

Lees Meer
2337 Hits
0 reacties