imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Bewondering

Kapitein Stijn en Matroos DinekeAls we met de fastboat aankomen varen op Gili Air kijken we al verheugd naar de prachtige Full Circle, die daar statig en frivool voor de kust op het water danst. Zij lijkt vrolijk te deinen in afwachting op weer nieuwe gasten. Deze keer mogen wij die gasten zijn!

Als eindelijk het weerzien met onze lieve vrienden Monique en Paul werkelijkheid wordt, is de vreugde groots en voelt het heel snel weer vertrouwt. Die avond starten we de Gili-open Pestcompetitie op. Niet dat we zo'n behoefte hebben om elkaar na al die tijd te pesten, maar meer om tegemoet te komen aan de spelbehoefte van kleine matroos Stijn. Alhoewel inmiddels is wel iedereen bloedfanatiek geworden en gaat het allang niet meer alleen om de behoefte van Stijn.

De afgelopen weken schijnt er weinig wind geweest te zijn in dit gebied dus verwachten weGezellig de eerste vaardag veel op de motor te moeten doen. Als we richting Gili Trawagan varen steekt er ineens een fikse wind op, die ons allen verrast. 30 knopen maar liefst. Professioneel wordt er door Paul en Monique geanticipeerd op deze verrassing. 2 rifjes in het groot zeil maakt dat het voor deze landrotten iets hanteerbaader wordt. Een mooie vuurdoop (waterdoop klinkt beter) voor ons op dit prachtige schip.

Het blijkt dat het bij de andere 2 Gili eilanden lastig is om aan te meren en te overnachten. Gili Air blijft deze week dan ook onze mooie thuishaven. Als we na elk tochtje de boot Twee kapiteinen op 1 schipvastleggen aan dezelfde moring, voelt dat toch een beetje als thuiskomen. Zeker als de boot telkens weer omringd wordt door duizenden visjes. Prachtig schouwspel om geen genoeg van te krijgen. Wat ook een steeds vertrouwder iets werd, was het gebed dat een aantal malen per dag uit de moskee's op het eiland schalde. Iets wat we op het overwegend Hindoestaans Bali weinig tot niet gehoord hebben.

De dagen wisselen zich af met leuke snorkeltripjes en vaartochtjes met en zonder wind. Bijpraten, lezen, staren naar de horizon, lekker eten, borrelen, zwemmen, pesten en veel lachen.

Waar we deze week met grote bewondering naar hebben gekeken en wat we hebben mogen ervaren is het ultieme gastheerschap van Monique en Paul. Met ogenschijnlijk het grootste gemak kwam er elke dag (wel 3x) weer iets verrukkelijks uit de keuken. Drankjes tussen door, de check of iedereen het nog naar zijn of haar zin had: de gastvrijheid op de Full Circle is top.

We hebben de samenwerking tussen Monique en Paul op alle fronten als een geoliedebijkletsen machine ervaren. Daar voel je je als gast erg goed (en daar waar nodig) veilig bij.

En als vrienden voel je een enorme trots dat ze dit met z'n tweeën maar mooi fiksen.

Hun manier van leven en werken op de boot heeft ons zeker doen nadenken over hoe wij dat doen in ons hectische Nederlandse leven. Dank jullie wel kanjers voor deze mooi week in/op jullie prachtige huis, de liefdevolle verzorging, het fijne samenzijn en het mooi inzicht voor onze eigen toekomst. Love you!

Cindy, Dineke en Stijn

Getagged in:
Lees Meer
2333 Hits
0 reacties