imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

De enige vent in pak in Cascais

Cascais,

Dat zijn nog eens leuke ontmoetingen……..

‘Ver’ weg en toch heel bekend. Een paar dagen voordat hij vertrok naar Lissabon waar hij voor zijn werk moest zijn, werd hem ingefluisterd dat de Full Circle daar wel eens in de buurt kon zijn. Even een smsje…….. Ja hoor!! Dat was nog eens een verrassing! Om met uitzicht op een prachtige baai een lunch te pakken met Monique haar ‘oude’ Buum (buurman) uit de Kwakel!

 

Niet helemaal eenvoudig voor Ronald bleek, de taxichauffeur had nog nooit van Hotel Baia gehoord. Nu is het centrum van Cascais niet zo groot dus even aan zijn collega vragen. Die wees achter hem…….. Ach Hotel BaIa!!! Als de KLEMtoon net iets anders wordt gelegd snap je er natuurlijk geen snars van……

 

De Full Circle was voorbereidingen aan het treffen voor haar eerste meerdaagse oversteek van Caiscais richting Madeira. Rond de afgesproken tijd jumpten we in de Dinghy (bijboot) om naar de aanlegsteiger te varen. Tussen de vissersnetten en de kreeftenkorven door naar de boulevard en oeps…. daar gaat de mobiel… Ronald!!

 

“Hee Roon, wij lopen net van het visserssteigertje naar de boulevard…….. Ja, klopt ik heb iets groens aan. Zie jou nog niet….. Oh, ben je de enige vent in pak in Cascais?..... Jaaaaaa, ik zie je!!!”

 

Da’s nog eens een geweldig weerzien!! Onder het genot van een lekker koel wijntje en wat heerlijke hapjes en een salade lekker bijkletsen. Er zijn sinds ons vertrek al 4 maanden verstreken. Dus zowel het wel en wee bij de familie Kempers in de Kwaak als op de Full Circle ‘moet’ worden besproken.

 

Veel te snel is het voor Ronald alweer tijd om terug te gaan. Hij moet om 6 uur zijn vliegtuig richting Schiphol halen. We lopen nog met hem mee naar de taxistandplaats en nemen afscheid van hem. “Het was geweldig je hier te zien!! En doe vooral de hartelijke groeten aan Mirande, Olaf, Jasper en Maryse……..” Enneh…… Ronald als je weer eens voor je werk in de buurt van de Full Circle moet zijn……!!!!!

Lees Meer
2392 Hits
0 reacties

Sjakie Jaap en Anja

Cascais - Lissabon,

Hallo, hier weer een blog van mij, Jaap dus. Ja, het duurde even maar ik was ook zo mmmmmmmisselijk. Al die golven! Ocean swell noemen Paul en Monique dat… Nou ik wou dat ik nog in Harlingen was, lekker struinen bij de visserijdagen, kermis op de Schritsen (nee, niet in de draaimolen).

Maar goed, hier dan weer een blog van mij, Jaap dus. We zijn nu al helemaal bij Lissabon. Dat is best wel ver varen hoor. Gelukkig hadden we een leuke bemanning. Eerst Kees en Corine maar toen lag ik nog veel in mijn kooi mmmmisselijk te wezen. Daarna kwamen Sjaak en Anja. Dat zijn grote fans van mij! En omdat hier op de Taag van die Mickey Mouse golven staan was ik niet misselijk. Ik dus mee van Cascais naar Lissabon. Leuke stad hoor. Heb je ooit een aap een tram zien besturen? Nou, kijk dan maar eens naar deze foto! Enneh….. mocht ook mee naar het zeeaquarium. Gaaf joh! Het leukste vond ik die relaxte otter!

 

En over fans gesproken, nu is Jim aan boord. Die ken ik nog van Zuid Engeland. Hij vaart helemaal mee naar Madeira. Nou, dan zal die mij niet zoveel zien…ik word nu al misselijk…

 

Dus de volgende blog van mij, Jaap dus, kan wel even duren.

 

De hartelijke groeten van Jaap (met een beetje heimwee)!

 

Sjakie en Anja, mis jullie nu al! Komen jullie weer eens een keertje mee?

 

p.s. mijn allergrootste vriendinnetje Iris komt weer op iets met Canarisch of zo!

Lees Meer
2351 Hits
0 reacties